Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ασφαλής η χρήση αντιυπερτασικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

3/4/2020 3:14:49 μμ
Προς το παρόν δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν το αντίθετο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνιστά να συνεχίζεται κανονικά η θεραπεία με αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης (ACE) και αναστολείς των υποδοχέων αγγειοτασίνης (ARBs), καθώς δεν υπάρχουν προς το παρόν κλινικά και επιδημιολογικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτά τα φάρμακα (που χορηγούνται σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή ανεπάρκεια ή νεφρική νόσο) μπορεί να επιδεινώνουν τη νόσο COVID-19.


Καθώς η κρίση της δημόσιας υγείας επεκτείνεται γρήγορα σε ολόκληρο τον πλανήτη, η επιστημονική έρευνα συνεχίζεται για να κατανοήσει πώς το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός αναπτύσσεται στο σώμα, πώς ο ιός αλληλεπιδρά με το ανοσοποιητικό σύστημα και κατά πόσο η θεραπεία με αυτά τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν την πρόγνωση του COVID-19. Ο ΕΜΑ συνεχίζει να παρακολουθεί όλα τα δεδομένα και συνεργάζεται με τους σχετικούς φορείς για το συντονισμό σχετικών επιδημιολογικών μελετών και θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη στο θέμα.


Σημειώνεται πάντως ότι ο ιός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα μέσω ενός στόχου που αποτελεί μέρος του συστήματος (RAAS), στο οποίο επιδρούν οι αναστολείς ACE ή ARBs. Ωστόσο οι αλληλεπιδράσεις του ιού με το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύπλοκες και όχι πλήρως κατανοητές, αναφέρει ο ΕΜΑ σε ανακοίνωσή του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics