Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αρεταίος: Ο ρόλος του φαρμακείου στον δια βίου εμβολιασμό

18/9/2024 11:22:45 μμ
Δήλωση πολιτικής της FIP, μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η δήλωση πολιτικής της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) με τίτλο: «Ο ρόλος του φαρμακείου στον δια βίου εμβολιασμό», που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο 2023, διατίθεται πλέον και στην ελληνική γλώσσα (δείτε τη εδώ), όπως ενημερώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης & Υπηρεσιών Υγείας ΑΡΕΤΑΙΟΣ της ΟΣΦΕ, το οποίο και επιμελήθηκε τη μετάφραση. 


Η FIP εξετάζει τη σημασία της επέκτασης των προγραμμάτων και των στρατηγικών εμβολιασμού και πέραν της βρεφικής ηλικίας και προχωρά σε συστάσεις πολιτικής προς κυβερνήσεις, οργανισμούς-μέλη, σχολές Φαρμακευτικής, παρόχους εκπαιδευτικών προγραμμάτων και φαρμακοποιούς, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο των τελευταίων στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης γύρω από τα εμβόλια. 


Συγκεκριμένα τονίζεται ότι οι φαρμακοποιοί είναι ιδανικοί για να συμμετέχουν σε ουσιαστικές συζητήσεις και για να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, ωστόσο απαιτείται η εφαρμογή κανονιστικών πλαισίων και πολιτικών για να διασφαλιστεί ότι το εργατικό δυναμικό των φαρμακείων είναι επαρκώς και κατάλληλα εκπαιδευμένο. Επίσης πρέπει να υπάρχουν οι απαιτούμενες δομές και συνθήκες για την παροχή υπηρεσιών εμβολιασμού, καθώς και κατάλληλα επενδυτικά και χρηματοδοτικά μοντέλα για την υποστήριξη της χορήγησης εμβολίων στα φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη χορήγηση των εμβολίων Covid-19






Σχετικά άρθρα

ΦΣΘ: Διαθέσιμα στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης 200.000 αντιγριπικά εμβόλια
Ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη χορήγηση των εμβολίων Covid-19
Οι φαρμακοποιοί γιορτάζουν και αποδεικνύουν την αξία τους
Με δύο επιστημονικά άρθρα και ένα συμπόσιο από τον Π.Ο.Υ. και τη FIP
Φαρμακαποθηκάριοι: Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί με τους φαρμακοποιούς
Και τίθενται δύο νέα ερωτήματα στον ΠΦΣ