Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Απρόβλεπτες οι συνέπειες για την υγεία από την καταστροφή στο Μάτι

30/7/2018 10:45:43 πμ
Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των κατοίκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του, για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και καλεί τις υγειονομικές αρχές να ενημερώσουν τους πολίτες για τους πιθανούς κινδύνους και να λάβουν άμεσα μέτρα, για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία.

Η έκθεση σε καπνό προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό ειδικά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι πάσχουν από καρδιολογικά και πνευμονολογικά νοσήματα, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Παράλληλα, υπάρχει σοβαρή περιβαντολογική επιβάρυνση που πιθανώς να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.


Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να ενημερώσουν εάν έγιναν μετρήσεις για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές και να δώσουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Επίσης, οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα εάν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν -ειδικά όσων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου-και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία τους.


«Καλούμε τις υγειονομικές αρχές να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την προστασία της δημόσιας υγείας και να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας των πληγέντων περιοχών», σημειώνουν οι γιατροί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics