Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Απαλλαγείτε από την πρεσβυωπία με διαδικασίες εξπρές!

18/1/2016 12:03:00 μμ
Νέα όπλα στη φαρέτρα των επιστημόνων διορθώνουν το πρόβλημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Όταν τα χρόνια περνούν τα μάτια χάνουν την ικανότητά τους να εστιάσουν σε κοντινά αντικείμενα. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο μετά την ηλικία των 40 ετών όπου άνδρες και γυναίκες δεν μπορούν πολλές φορές να δουν τα μικρά γράμματα.

Πλέον στη φαρέτρα των επιστημόνων προστέθηκαν νέα όπλα που διορθώνουν την πρεσβυωπία, όπως είναι το χειρουργείο, αλλά και οι πολυεστιακοί ενδοφακοί.

«Το ποσοστό επιτυχίας κυμαίνεται από 95% μέχρι 98% στις επεμβάσεις που έγιναν κατά την πρώτη πενταετία εφαρμογής της νέας μεθόδου και τόσο οι ασθενείς όσοι και οι οφθαλμίατροι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι», επισημαίνει ο χειρουργός οφθαλμίατρος δρ Γιάννης Μάλλιας.

Βάσει στατιστικών στοιχείων την πρώτη πενταετία εφαρμογής της νέας μεθόδου διόρθωσης της πρεσβυωπίας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 9.000 επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η νέα μέθοδος πραγματοποιείται με την εμφύτευση στο μάτι ενός μικροσκοπικού ενδοκερατοειδικού δακτυλίου, ο οποίος διορθώνει την όραση, τόσο για κοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις, χωρίς να επηρεάζει τη μακρινή όραση.

Σύμφωνα με τον κ. Μάλλια, ο μικροσκοπικός δακτύλιος, ο οποίος στο κέντρο του έχει άνοιγμα διαμέτρου 1,6 χιλιοστού, τοποθετείται μέσα σε μία «τσέπη» στον κερατοειδή χιτώνα, την οποία δημιουργεί με laser ο οφθαλμίατρος στο μάτι του ασθενούς.

Η επέμβαση είναι σύντομη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

1 στους 2 θα αποκτήσει μυωπία






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics