Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Απαγόρευση διακίνησης σκευάσματος σπιρουλίνας

12/5/2014 10:15:27 πμ
Ενημέρωση από τον Ε.Ο.Φ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι απαγορεύτηκε η διάθεση και η διακίνηση του προϊόντος ελληνική Bio-Spirulina 120 δισκία 400mgr, με κίτρινη συσκευασία και αριθμό γνωστοποίησης Ε.Ο.Φ. 88590/15-12-09.

Ο αναγραφόμενος αριθμός δεν αντιστοιχεί σε αριθμό γνωστοποίησης του Τμήματος Αξιολόγησης Λοιπών Προϊόντων του ΕΟΦ και κατά συνέπεια το προϊόν δεν κυκλοφορεί νόμιμα (άρθρο10 της υπ. αριθμ. Υ1/ΓΠ/127962/03/ΦΕΚ395/27-2-2004).


Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Οι εταιρείες που κυκλοφορούν το προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να διακόψουν τη διάθεση του ανωτέρω προϊόντος. Τα σχετικά αποδεικτικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.


Σε απάντησή της η υπεύθυνη εταιρεία Hellenic BioSpirulina αναφέρει:

"Η εταιρεία μας ως υπεύθυνη κυκλοφορίας του προϊόντος«Ελληνική-Bio-Spirulina», καθΆ υπόδειξη του ΕΟΦ, έχει ήδη προβεί από 10/3/2014 στην ορθή αντικατάσταση του φακέλου γνωστοποίησης κυκλοφορίαςκαι εφεξής ο Αριθμός Γνωστοποίησης ΕΟΦ που αναγράφεται στις συσκευασίες μας είναι ο24986 / 10-3-2014.

Η απόφαση 39532/2.5.2014 του ΕΟΦ αναφέρεται στον προηγούμενο Αριθμό Γνωστοποίησης που υπήρχε σε παλαιότερες συσκευασίες (88590 / 15-12-2009, ο οποίος δεν ισχύει επειδή η διαδικασία είχε γίνει με τον παλιό τρόπο γνωστοποίησης), καιδεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ποιότητα του προϊόντος, η οποία σύμφωνα με πολυάριθμες αναλύσεις διαπιστευμένων εργαστηρίων είναι αδιαμφισβήτητη.

Η παραπάνω διαδικασία κρίνεται απαραίτητη καθότι διασφαλίζει την ποιότητα – αυθεντικότητα του προϊόντος και αποτρέπει την παραπλάνηση των καταναλωτών".


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορούσαν αναβολικά, φάρμακα, τεστ και ιατρικές μάσκες
Και ιδίως εκείνα που απεντάχθηκαν






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics