Δημοσίευμα στην Αυγή που αφορούσε τις τιμές των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. πυροδότησε εντάσεις στον κλάδο των φαρμακοποιών, με τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ. να μιλάει για «παιχνίδια, πίσω από τα οποία είναι τα γνωστά "συμφέροντα" που απλά άλλαξαν στρατόπεδο γιατί πρέπει να είναι πάντα με τον δυνατό.»
Αναλυτικά, το δημοσίευμα απευθύνεται στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή για τις υψηλές τιμές των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. και αναφέρει:
«Μέσα σε μόλις λίγους μήνες, ο συνολικός αριθμός των ΜΥΣΥΦΑ έφθασε από 800 σε 1.300 και εδώ και καιρό, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δηλαδή, οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ, αλλά και των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία έπαιρναν τον δρόμο για τη λίστα των ΜΥΣΥΦΑ, μένουν αμετάβλητες, δηλαδή δεν μειώθηκαν οι τιμές τους εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, με αποτέλεσμα αυτές να παραμένουν στα ύψη!
Είναι φανερό ότι τα τερτίπια των παρελθόντων πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας με τις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ στα ύψη αποτελούν μία... διευθέτηση υπέρ των ιδιοτελών συμφερόντων της εγχώριας και της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, των φαρμακαποθηκαρίων και των φαρμακοποιών, αλλά επιβαρύνουν τα μάλα τις τσέπες των ασφαλισμένων και του συνόλου των πολιτών οι οποίοι πάντα θα έχουν ανάγκη να προμηθεύονται ΜΥΣΥΦΑ, καθώς σε αυτήν την κατηγορία φαρμακευτικών σκευασμάτων βρίσκονται πολλά μαζικής κατανάλωσης φαρμακευτικά σκευάσματα και οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να καταβάλλουν το σύνολο της λιανικής τους τιμής από την τσέπη τους!»
Η απάντηση σε αυτά για τον κ. Κ. Λουράντο είναι απλή: «Αν πράγματι τα φάρμακα είναι πανάκριβα και για το depon π.χ. η τιμή των 0,75 ευρώ επιβαρύνει τα μάλα τις τσέπες των ασφαλισμένων, γιατί δεν ρίχνει τις τιμές η νέα "λαοπρόβλητη" Κυβέρνηση, με την ενσωμάτωση των φαρμάκων αυτών στην κρατική διατίμηση; Γιατί δεν τα μετατρέπει σε ... συνταγογραφούμενα;
Κατά τον κ. Λουράντο, είναι φανερό ότι η βιομηχανία (και όχι μόνο) προσπαθεί να βρει τρόπους επιβολής της άποψής της, περί απελευθέρωσης των φαρμάκων αυτών με αποτέλεσμα την αύξησή τους και μόνο. Και για να επιτύχει τους σκοπούς της μπορεί να συμμαχήσει με οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.
Έτσι, τα φθηνότερα στην Ευρώπη Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. έγιναν φάρμακα αισχροκέρδειας, όπως ακριβώς η τρόικα έγινε "θεσμοί", η αξιολόγηση φιλική συζήτηση, η μέχρι χθες έκθεση Χατζηδάκη (έτσι την έλεγαν) έκθεση ΟΟΣΑ κλπ.»