Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανακύκλωση αναπνευστικών συσκευών σε φαρμακεία του Λονδίνου

21/7/2024 11:36:43 μμ
Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών αερίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πιλοτικό πρόγραμμα του NHS England για την ανακύκλωση των αναπνευστικών συσκευών (inhalers) επεκτείνεται τώρα και στο ΝΑ Λονδίνο με περίπου 20 φαρμακεία να συνδράμουν στη συγκέντρωση των προϊόντων.


Οι ασθενείς καλούνται από τους αρμόδιους φορείς (South East London Integrated Care System, NHS England και Greener NHS) να επισκεφτούν τα συνεργαζόμενα φαρμακεία για να παραδώσουν τις χρησιμοποιημένες και ληγμένες συσκευές, ώστε αυτές να αποσταλούν σε ειδικές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούνται από τα απορρίμματα.


Το πρόγραμμα του NHS προήλθε από σχετική πρόταση της βραβευμένης φαρμακοποιού στο King's College Hospital, Laura Stevenson, η οποία έχει δηλώσει σχετικά: «τα φάρμακα είναι υπεύθυνα για το 25% του αποτυπώματος άνθρακα του NHS, κάτι που είναι ένα συγκλονιστικό στατιστικό. Η κλιματική κρίση είναι και υγειονομική και πρέπει να αναλάβουμε αποφασιστικές δράσεις για να διασφαλίσουμε ότι ελαχιστοποιούμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Η επιστροφή της συσκευής στο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο σε αυτό. Με αυτές τις σημαντικές ενέργειες μπορούμε να φτάσουμε στο εκμηδενίσουμε τις εκπομπές αερίων έως το 2050 και να δημιουργήσουμε ένα πιο "πράσινο" NHS».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η μέση έκπτωση προϊόντων ήταν 38% επί της ΠΛΤ πώλησης






Σχετικά άρθρα

Στο +1% συγκρατήθηκε ο τζίρος για τα οnline φαρμακεία το 1ο εξάμηνο του 2024
Η μέση έκπτωση προϊόντων ήταν 38% επί της ΠΛΤ πώλησης
Υπογράφτηκε η σύμβαση ΗΔΙΚΑ-ΠΦΣ
Ορίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες δράσεις δημόσιας υγείας
Φαρμακεία: 500 χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα για προϊόντα self-care
Μεγάλη οικονομική άνθηση με υψηλούς τζίρους και χιλιάδες νέα σκευάσματα