Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ανάγκη θεσμοθέτησης ανώτατης τιμής στα ΜΥΣΥΦΑ, τονίζει ο Αδωνις

10/3/2014 11:15:19 πμ
Ανταπαντά ο ΠΦΣ στα επιχειρήματα του ΟΟΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την ανάγκη θεσμοθέτησης μίας ανώτατης τιμής στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), προκειμένου να μην υπάρχουν απότομες αυξήσεις που πλήττουν τους καταναλωτές, τόνισε ο υπουργός Υγείας ?δωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως η τρόικα έχει καταλάβει τα επιχειρήματα του Υπουργείου Υγείας, κάτι που -όπως είπε- θα φανεί και στην τελική συμφωνία μεταξύ των επικεφαλής των δανειστών και της κυβέρνησης.

«Υπάρχει μία γενική ιδέα απελευθέρωσης των πάντων. Η αγορά, όμως, του φαρμάκου είναι μία ρυθμισμένη αγορά» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο τα φαρμακεία είναι κλειστά, στο πλαίσιο της 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην επιμονή των εκπροσώπων της τρόικας σε ό,τι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων και στα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση αυτών, στην απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ και στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Μάλιστα, ο ΠΦΣ έχει προειδοποιήσει πως τυχόν αποδοχή των αξιώσεων της τρόικας για τα ΜΥΣΥΦΑ ή την απελευθέρωση του καθεστώτος λειτουργίας φαρμακείων μπορεί να επιφέρει απεργίες ακόμα και έως τις ευρωεκλογές του Μαΐου.


Ο ΠΦΣ αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ που υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα, η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκριμένων συμφερόντων.

  •  Δεν βρίσκει φάρμακα ο καταναλωτής. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να βρει το φάρμακο που έχει ανάγκη ακόμη και τις αργίες, τις γιορτές, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
  •  Είναι ακριβά τα φάρμακα. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι το κράτος καθορίζει τις τιμές και η χώρα μας έχει από τα φθηνότερα φάρμακα της Ευρώπης
  •  Τα ΜΥΣΥΦΑ, Είναι ακίνδυνα και μπορούν να πωλούνται από Σούπερ Μάρκετ. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι είναι και αυτά φάρμακα και η αλόγιστη χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή

Ο ΠΦΣ επαναλαμβάνει πως η έκθεση του ΟΟΣΑ που παρουσιάζεται ως εργαλείο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και αποτελεί σημείο τριβής με την Τρόικα, δεν αποτελεί «Ευαγγέλιο» κατά την Κυβέρνηση . «Ζητάμε για μια ακόμη φορά για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των εκατομμυρίων ασφαλισμένων. Η Ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει την θέση του Υπουργού Υγείας. Υγεία και Ανταγωνισμός είναι έννοιες μη συμβατές. Περισσότερα από 1100 φαρμακεία έχουν σήμερα κατασχετήρια. Αν οι κ.κ. Χατζηδάκης, Τόμσεν, θέλουν να μας κλείσουν και να καταστρέψουν τον επιστημονικό μας κλάδο, μπορούμε και μόνοι μας» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Για να μην υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να διασφαλιστεί η κάλυψη εκτάκτων περιστατικών, ο ΠΦΣ έχει δώσει οδηγίες να υπάρχει επαρκής αριθμός φαρμακείων για τις περιπτώσεις αυτές σε αυτή την φάση των κινητοποιήσεων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις, τις διαδικτυακές πωλήσεις και τα «λουκέτα» στα φαρμακεία
Και η άποψη της ΔηΕΦ για τις αποφάσεις του Φ.Σ. Αττικής






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση