Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αμεση συνάντηση με το υπουργείο Οικονομίας ζητούν οι φαρμακοποιοί

5/6/2015 10:02:28 πμ
Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν πρέπει να εφαρμοστεί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Π.Φ.Σ. ζητά επειγόντως συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, το γενικό γραμματέα Υπουργείου κ. Μάνο Μανουσάκη, το γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Αντώνη Παπαδεράκη, με αφορμή τις πληροφορίες για την εφαρμογή «της πρώτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» που έχει αναστατώσει τον κλάδο.


 

Στην επιστολή τους ο πρόεδρος Κ. Λουράντος και ο γενικός γραμματέας Γ. Μακρυγιάννης υπενθυμίζουν τις μετεκλογικές δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ, από την προηγούμενη κυβέρνηση και χαρακτηρίζουν «κυβερνητική διγλωσσία» την επαναφορά οποιασδήποτε συζήτησης για τα μέτρα του ΟΟΣΑ και των μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων» που επικαλούνταν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού.


 

Σημειώνουν δε χαρακτηριστικά τα εξής: «Όποια από τα μέτρα του ΟΟΣΑ που αναφέρονταν στο περίφημο toolkit εφαρμόσθηκαν, αποδείχθηκε ότι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο δημιούργησαν μονοπώλια συγκεκριμένων ομάδων. Η αναφορά και μόνο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αποτελεί πολιτικό πισωγύρισμα σε μνημονιακές επιλογές που κατέστρεψαν την Οικονομία και την Υγεία. Για παράδειγμα, η περίεργη εμμονή που επέδειξε ο κ. Χατζηδάκης για την δήθεν απελευθέρωση των καναλιών διανομής στο θέμα των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.) στερείται σοβαρότητας, καθώς στην ίδια έκθεση αποδεικνύεται ότι στις χώρες που εφαρμόσθηκε η απελευθέρωση, οι τιμές δεν μειώθηκαν.

 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, όπως αναφέρει στην επιστολή, αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, ζητά όμως επειγόντως συνάντηση για να συνεισφέρει τεκμηριωμένα στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει, για τη μη εφαρμογή της επονομαζόμενης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Στην ετήσια απονομή των βραβείων-θεσμού «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024»






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση