Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αλλάζουν οι συσκευασίες των φαρμάκων σε 4 μήνες

8/10/2024 11:11:52 μμ
Συστάσεις προς τις εταιρείες από τον HMVO και τον ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ελληνικός Οργανισμός Επαλήθευσης Φαρμάκων (HMVO) και ο ΕΟΦ δίνουν διευκρινίσεις επί του ευρωπαϊκού κανονισμού σχετικά με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στις συσκευασίες των φαρμάκων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή στις 9 Φεβρουαρίου 2025. Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι στις παρτίδες που θα λανσάρονται μέχρι και τις 08/02/2025, οι ΚΑΚ θα πρέπει να επικολλούν ταινίες γνησιότητας, και αυτά τα προϊόντα θα συνεχίσουν να πωλούνται στην ελληνική αγορά μέχρι την ημερομηνία λήξης τους. Οι παρτίδες που θα κυκλοφορήσουν από τις 09/02/2025 είναι υποχρεωτικό να φέρουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Τονίζεται ότι ο εθνικός αριθμός ταυτοποίησης των φαρμάκων (ο 13ψήφιος κωδικός NHRN) θα διατηρηθεί και θα συνδέεται με τον μοναδικό κωδικό αναγνώρισης των προϊόντων (GTIN).

 


Με στόχο να είναι έτοιμοι οι ΚΑΚ/παραγωγοί κατά την ημερομηνία εφαρμογής του κανονισμού, ο HMVO και ο ΕΟΦ τους συνιστούν να προχωρήσουν σε εφαρμογή των χαρακτηριστικών ασφαλείας των ελληνικών συσκευασιών, χωρίς να αναιρείται η υποχρέωση επικόλλησης της ταινίας γνησιότητας, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν και τυχόν αναγκαίοι έλεγχοι. Τέλος, αναφορικά με άλλες χρήσεις της ταινίας γνησιότητας (π.χ. την εκτύπωση τιμής ή της φράσης «Κρατικό Είδος») διευκρινίζεται ότι προβλέπονται επί της συσκευασίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η τοποθέτηση της ΟΣΦΕ για την κόντρα των τελευταίων ημερών
Ως ένα επιπλέον μέτρο πρόληψης οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ΕΟΠΥΥ






Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι απάτες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν οικονομικά δεδομένα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Οργανισμού
Έρχεται νέο σχέδιο δράσης για τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα
Όπως ανακοινώθηκε σε ημερίδα του ΚΕΦΙ