Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ακούραστος ο Π.Φ.Σ. συνεχίζει τις επαφές εντός και εκτός συνόρων

13/10/2015 9:51:13 πμ
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με Α. Ξανθό και Γ. Σταθάκη - Πότε θα συναντηθεί με Γερμανούς και Ισπανούς συναδέλφους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Θέμα ημερών φημολογείται ότι είναι η έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα ανατρέπει τα πάντα στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων και ο Π.Φ.Σ. δεν έχει σταματήσει να μάχεται καθημερινά, με επαφές και συναντήσεις εντός και εκτός συνόρων για να «προλάβει τα χειρότερα».


Χθες Δευτέρα 12/10, το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχε συνάντηση με τους υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης κ.κ. Ανδρέα Ξανθό και Γιώργο Σταθάκη και όπως δημοσιεύεται στο onmed.gr οι δύο πολιτικοί «πιάστηκαν... αδιάβαστοι». Οι δύο υπουργοί αγνοούσαν την απόφαση του Ανωτάτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 2009, η οποία προστατεύει το επάγγελμα του φαρμακοποιού σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. όπως και στην Ελλάδα, μην επιτρέποντας σε επιχειρηματίες να λειτουργήσουν φαρμακεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 12 χώρες της Ευρωζώνης –μεταξύ των οποίων και πολύ ισχυρές, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία– ισχύει το καθεστώς του πλειοψηφικού πακέτου 51% σε πτυχιούχους φαρμακοποιούς και όχι σε επιχειρηματίες.

Επιπλέον στην Εσθονία και στην Ουγγαρία, όπου ίσχυε καθεστώς επιχειρηματικών συμφερόντων, το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε παράταση τριών ετών να αλλάξουν το εν λόγω καθεστώς.


Στη συνάντηση οι δύο υπουργοί εμφανίστηκαν αρκετά διαλλακτικοί και ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός φαίνεται να κατανόησε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβαστικός τρόπος να συγκεραστεί η απόφαση του Ανωτάτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τις επιταγές του Μνημονίου. Ωστόσο ο Π.Φ.Σ. δεν παρέλειψε να απαντήσει ότι στην περίπτωση που απελευθερωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα απευθυνθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα προσβάλει την όποια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι επαφές του Π.Φ.Σ.... η συνέχεια

 

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 14/10 το πρωί αντιπροσωπεία του Π.Φ.Σ. θα αναχωρήσει για Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με το Δ.Σ. του Συλλόγου ABDA (Φαρμακευτικός Σύλλογος Γερμανίας). Εκεί θα γίνει πλήρης ενημέρωση για το νέο νόμο περί ιδιοκτησιακού και της αιτιολογικής έκθεσης της Βουλής. Ταυτόχρονα, αναμένεται να γίνουν επισκέψεις σε φαρμακεία της Γερμανίας, ενώ θα εκδοθεί και κοινή ανακοίνωση.

Πιθανή δε θεωρείται και η συνάντηση με την αυστριακή ομοσπονδία φαρμακοποιών.

Την επόμενη Δευτέρα 19/10 το πρωί η επόμενη στάση του Π.Φ.Σ. θα είναι η Μαδρίτη, όπου θα συναντηθεί με το σύλλογο φαρμακοποιών της Ισπανίας.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση