Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


'Αδικη διάκριση μεταξύ των ασφαλισμένων από το ΤΣΑΥ

27/7/2015 10:53:22 πμ
'Αλλοι πληρώνουν 60 ευρώ και άλλοι καλούνται να καταθέσουν 660 ευρώ για την ασφαλιστική τους κάλυψη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο ταμείο των υγειονομικών Τ.Σ.Α.Υ. με τις ασφαλιστικές εισφορές, με τους νέους και παλαιούς ασφαλισμένους και την αλλαγή κατηγορίας.

Ο Π.Φ.Σ. παίρνει θέση και αναρτά την ακόλουθη ανακοίνωση, ζητώντας να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα της αδικίας που έχει πραγματοποιηθεί από πλευράς του ταμείου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν φαρμακοποιοί που έχουν  πληρώσει το ποσό των 60 ευρώ και κάποιοι άλλοι καλούνται να πληρώσουν 660 ευρώ για την ασφαλιστική τους κάλυψη, λόγω συχνών αλλαγών στους νόμους και έλλειψης προσωπικού στο Τ.Σ.Α.Υ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, "αν το ταμείο επιμείνει σε αυτή την απαίτηση, η διαφαινόμενη υστέρηση εσόδων θα είναι πλέον βεβαιωμένη, με μαθηματική ακρίβεια".


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:


"Όπως είναι γνωστό το ΤΣΑΥ αρχικά προέβη στην εφαρμογή του ν. 4331/2015 και δέχτηκε την πληρωμή του ποσού των 60 ευρώ από νέους ασφαλισμένους μέχρι τις 31/7/2015, οπότε και λήγει η προθεσμία καταβολής της εισφοράς του Α΄ εξαμήνου.

Στη συνέχεια, μετά την ενημέρωσή του εκπροσώπου μας κ. Σεραφείμ Ζήκα, με σημερινή ανακοίνωσή του και προφανώς λόγω της διαφαινόμενης υστέρησης εσόδων και με το αιτιολογικό ότι εκκρεμεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης, ουσιαστικά υπαναχωρεί και υποχρεώνει τους ασφαλισμένους όλων των τομέων να καταβάλλουν ολόκληρο το βεβαιωμένο ποσό που προέκυψε από την ένταξή τους σε μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία, ήτοι το ποσό το 660 ευρώ, με την υπόσχεση ότι σε περίπτωση αναδρομικής υπαγωγής το ποσό θα επιστραφεί συμψηφιζόμενο.

Από τα προαναφερόμενα καθίσταται σαφής η άδικη διάκριση μεταξύ των ασφαλισμένων αφού κάποιοι έχουν πληρώσει το ποσό των 60 ευρώ και κάποιοι άλλοι καλούνται να πληρώσουν 660 ευρώ για την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Οι ισχυρισμοί του ταμείου για συχνές αλλαγές νόμων, για έλλειψη προσωπικού και μηχανογραφικών εφαρμογών δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρά επιχειρήματα τεκμηρίωσης αυτών των ανακόλουθων πρακτικών απέναντι στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας φαρμακοποιοί - ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ, αλλά ούτε και μας αφορούν.

Αν το ταμείο επιμείνει σε αυτή την απαίτηση, η διαφαινόμενη υστέρηση εσόδων θα είναι πλέον βεβαιωμένη, με μαθηματική ακρίβεια.

Ζητούμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι συνάδελφοι μας να έχουν την δυνατότητα να εντάσσονται σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, καταβάλλοντας το ποσό των 60 ευρώ."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι αποφάνθηκε το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση