Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


AbbVie: Αποκτά την εταιρεία DJS Antibodies για 255 εκατ. δολάρια

1/11/2022 4:59:23 πμ
Και κατέχει πλέον ένα πειραματικό αντίσωμα για την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η AbbVie εξαγόρασε την DJS Antibodies, μια βρετανική βιοτεχνολογική εταιρεία που ανακαλύπτει και αναπτύσσει φάρμακα αντισωμάτων που στοχεύουν σε πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων των GPCRs. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε στόχους που προκαλούν δύσκολα θεραπεύσιμες νόσους, όπως είναι η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση (IPF) και άλλες σχετικές παθήσεις, ενώ διαθέτει και μια πλατφόρμα ανακάλυψης αντισωμάτων νέας προσέγγισης. Με την εξαγορά η AbbVie αποκτά πρόσβαση σε ένα πειραματικό φάρμακο (το DJS-002) κατά της IPF, το πρώτο της κατηγορίας του, ενώ θα συμπληρώσει -μέσω της πλατφόρμας- τις τρέχουσες δυνατότητές της στη βιοθεραπευτική έρευνα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AbbVie θα πληρώσει περίπου 255 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στους μετόχους της DJS και ενδέχεται να πληρώσει περισσότερα στο μέλλον, εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι σε σχέση με την προαναφερόμενη θεραπεία. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την καινοτόμο επιστήμη πίσω από το DJS-002 και την ταλαντούχα ομάδα του DJS στην AbbVie. Μας δίνεται η ευκαιρία να ενισχύσουμε το χαρτοφυλάκιό μας στην ανοσολογία και να προχωρήσουμε σε διευρυμένες ερευνητικές προσπάθειες στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Jonathon Sedgwick, αντιπρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής της έρευνας ανακάλυψης στην AbbVie.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μας είναι να γίνουμε η ηγέτιδα εταιρεία ανοσολογίας στον κόσμο» ανέφερε






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη