Σε συνέχεια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), ο ελληνικός οδηγός γαστρονομίας FNL Guide σε συνεργασία με την Abbott και το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με αισθητήρα FreeStyle Libre διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά μια εβδομάδα γαστρονομίας αφιερωμένη στο 1.000.000 άτομα με διαβήτη. Ο θεσμός δημιουργήθηκε για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης για τη διαβητική κοινότητα, εκπαιδεύοντας την εστίαση σε σχέση με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη διατροφή των ατόμων με διαβήτη και αναδεικνύοντας το δικαίωμά τους στη χαρά του καλού φαγητού.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τις 25 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου, 15 εστιατόρια της Αθήνας, με επικεφαλής καταξιωμένους/ες σεφ θα παρουσιάσουν πιάτα, στα οποία έχει γίνει ανάλυση σε θερμίδες, πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες με την επιστημονική επιμέλεια του κλινικού διαιτολόγου-βιολόγου Χάρη Δημοσθενόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η συμμετοχή των εστιατορίων είναι διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Ο Πάνος Δεληγιάννης, ιδρυτής του FNL, αποκάλυψε ότι υπάρχει η σκέψη να μεταφερθεί ο θεσμός και εκτός Αθηνών, με δεδομένο το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων με διαβήτη στην Ελλάδα, ενώ ο Χάρης Δημοσθενόπουλος σχολίασε ότι ένας από τους στόχους της δράσης είναι η θέσπιση πολιτικών αναγραφής της σύστασης σε ετικέτες τροφίμων ή καταλόγους εστιατορίων.