Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει σε έκταση 120 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας, μεγάλης κλίμακας Μονάδα Παραγωγής και Επεξεργασίας Κάνναβης, σε φάσεις. Οι εγκαταστάσεις της TGOD στην Ελλάδα θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα GACP και eGMP των καναδικών και διεθνών εγκαταστάσεων της εταιρείας και θα τηρούν τα ίδια πρωτόκολλα βιολογικής καλλιέργειας. Η καλλιέργεια αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020 και θα δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας για την ελληνική οικονομία.
Η TGOD σκοπεύει να προχωρήσει επίσης σε εταιρικές σχέσεις με ελληνικά πανεπιστήμια για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας, με στόχο να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας για τα φάρμακα που βασίζονται σε κανναβινοειδή.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλης, επεσήμανε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες αυτές, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τομέα στην Ελλάδα και έχουν την ολόπλευρη στήριξή του, όπως και των στελεχών του υπουργείου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες άδειες για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και έπονταν άλλες 12 αιτήσεις προς έγκριση.
Το πρώτο τελικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης που θα έχει παραχθεί στην Ελλάδα αναμένεται στην αγορά σε 1,5 περίπου χρόνο. Στόχος είναι τόσο η κάλυψη της εγχώριας αγοράς όσο και οι εξαγωγές. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα κάνναβης θα διέπονται από καθεστώς ελεγχόμενης χορήγησης και θα συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά, στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Ωστόσο, δεν θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία μητρώων ασθενών. Ποιες ιατρικές ειδικότητες θα συνταγογραφούν τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης και όλες τις λεπτομέρειες για το κλινικό κομμάτι, έχει αναλάβει να προσδιορίσει ειδική επιτροπή του ΕΟΦ.