Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Θεόδωρος Τρύφων: Η μεταποίηση και η επένδυση στο ποιοτικό φάρμακο αποτελούν αξίες για την οικονομία της Ελλάδας

12/6/2020 12:18:25 μμ
Ομιλία του προέδρου της ΠΕΦ στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο 5ο οικονομικό forum των Δελφών που φέτος διεξήχθη διαδικτυακά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, τοποθετήθηκε για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

«Μετά την παρατεταμένη περίοδο αποβιομηχάνισης λόγω της κρίσης, η ανάπτυξη συνδέεται άρρηκτα με την ανασυγκρότηση της μεταποίησης. Είναι απαραίτητο ως χώρα να μειώσουμε την εξάρτηση μας από τις εισαγωγές και –όπου είναι εφικτό– να αξιοποιούμε αυτά τα οποία παράγουμε.
Παράλληλα, θα πρέπει να ενισχυθούν οι κλάδοι που δημιουργούν νέες, μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και λειτουργούν με το τρόπο αυτό ως ανάχωμα στο brain drain.
Επιπλέον, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους κλάδους που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε παραγωγικές υποδομές, νέες τεχνολογίες και σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης», σημείωσε.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας κλάδος που μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στην πολιτική της εθνικής αυτάρκειας καθώς είναι σε θέση να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των φαρμακευτικών αναγκών των Ελλήνων ασφαλισμένων και ασθενών.
Είναι ένας σημαντικός ελπιδοφόρος κλάδος με πολλαπλασιαστική αξία για την οικονομία, τις θέσεις εργασίας και τις εξαγωγές.
Διαθέτει μια ισχυρή παραγωγική βάση που εγγυάται την επάρκεια της χώρας στα απαραίτητα φάρμακα, όπως άλλωστε απέδειξε κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, καλύπτοντας όχι μόνο τις ανάγκες της χώρας μας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Όμως οι υποχρεωτικές επιστροφές και εκπτώσεις που μαζί με τη φορολογία φθάνουν το 70% του κύκλου εργασιών των φαρμακοβιομηχανιών υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές και λειτουργούν ως αντικίνητρο για επενδύσεις από ελληνικές και ξένες φαρμακοβιομηχανίες. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις, το RRF, οι επενδύσεις Ε&Α και η φαρμακευτική καινοτομία
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη