Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


89 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δύο ογκολογικών φαρμάκων της Demo

19/3/2023 7:50:44 μμ
Τα ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο νέες στρατηγικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 89 εκατ. ευρώ ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή, για επενδύσεις της φαρμακοβιομηχανίας «DEMO Α.Β.Ε.Ε.».

Οι εν λόγω επενδύσεις πρόκειται να υλοποιηθούν στους βιομηχανικούς χώρους της εταιρείας στο Κρυονέρι, στον 'Αγιο Στέφανο (που θα κατασκευαστεί) και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Η πρώτη αφορά το επενδυτικό σχέδιο «βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-01 ως βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου». 

Πρόκειται για την έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα εύρος καρκινικών νόσων.
Η δεύτερη αφορά τη «βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-02 ως βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου». 

Αυτή η υλοποίηση θα οδηγήσει στην έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου ελληνικού βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες για πολλαπλό μυέλωμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Οι νέες στρατηγικές επενδύσεις που εγκρίναμε αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας, ενισχύουν την εξαγωγική μας δραστηριότητα, ενώ δημιουργούν και πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας για τον κλάδο του φαρμάκου. Κρίνονται δε αναγκαίες σε συνέχεια των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην εισαγωγή πρώτων υλών κατά την πρόσφατη υγειονομική κρίση και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών