Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


790 άτομα προσλαμβάνει η ΕΛΠΕΝ

8/2/2021 3:44:30 μμ
Για το νέο εργοστάσιο στη Κερατέα και το Κέντρο Εκπαίδευσης στα Σπάτα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Περίπου 790 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν με τη λειτουργία του νέου εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Κερατέα και του νέου κέντρου έρευνας και εκπαίδευσης στα Σπάτα που κατασκευάζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΕΛΠΕΝ.

«Η ELPEN σήμερα απασχολεί 1.100 εργαζομένους σε επίπεδο ομίλου και με αυτή τη στρατηγική επένδυση θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, κυρίως για εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του brain drain. Παράλληλα, σημαντικά θα είναι τα οφέλη για την ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας με μια θετική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ, πάνω από 150%» δήλωσε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων.

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Κερατέα θα έχει δυο καινοτόμες μονάδες παραγωγής με τεχνολογίες που για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα και το 85% της παραγωγής του προορίζεται για εξαγωγή. Το νέο κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης στα Σπάτα θα εστιάσει στην έρευνα θεραπειών οριακής καινοτομίας και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Εκτιμάται ότι το εργοστάσιο στην Κερατέα θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2022, ενώ οι εργασίες στο κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης στα Σπάτα θα ολοκληρωθούν εντός του 2023.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δυνητικά τα ελληνικά φάρμακα θα καλύψουν το 70% των νοσοκομειακών αναγκών
Κοπή πίτας στη συμπλήρωση των 60 χρόνων λειτουργίας της






Σχετικά άρθρα

Οι στόχοι, οι αξίες και το όραμα της Cosmochem Chemicals
Η εταιρεία διαθέτει 60 χρόνια εμπειρίας
Novo Nordisk Hellas: Δυναμική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025
Μια ισχυρή δήλωση για την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο ζωής
Boehringer Ingelheim: Το nintedanib έλαβε έγκριση για χρήση σε παιδιά και εφήβους
Για τη θεραπεία σπάνιων διάμεσων πνευμονοπαθειών
Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στη Ναύπακτο για την κοπή της πίτας του
Οι εργαζόμενοι και των 5 εταιρειών γνωρίστηκαν, διασκέδασαν και έλαβαν πλούσια δώρα