Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


3 χιλιάδες θανάτους ετησίως από νοσοκομειακές λοιμώξεις, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

4/4/2017 2:28:59 μμ
Οι ελλείψεις σε προσωπικό κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και τελικώς νοσούν από νοσοκομειακές λοιμώξεις, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σ΄ αυτά, είναι τριπλάσιος από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι για 40 ασθενείς αντιστοιχεί μόλις ένας νοσηλευτής.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας υπολογίζουν πως κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους περί τις 3 χιλιάδες ασθενείς εξαιτίας των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ενώ έκαναν λόγο για «πρωταπριλιάτικα ψέματα» του πρωθυπουργού όσον αφορά την ενίσχυση των δαπανών στο χώρο της υγείας.

«Κινδυνεύουν ασθενείς στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ ενώ 150 κλίνες παραμένουν κλειστές, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Λίστες αναμονής παντού. Για ακτινοθεραπείες – χημειοθεραπείες – χειρουργεία λόγω ελλείψεων προσωπικού», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους: «ο κ. Τσίπρας προσέλαβε μόνο 700 μόνιμους υπαλλήλους από προκήρυξη 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενώ από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων, τη διετία του κ. Τσίπρα, μειώθηκε κατά 7.500. «Το μόνο που έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης ήταν να προσλάβουν 2.500 υπαλλήλους (προγράμματα STAGE για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ελάχιστο επικουρικό προσωπικό)», τονίζουν οι εργαζόμενοι στην υγεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics