Φαρμακευτικός Κόσμος, Τεύχος #181
στην αποτελεσματική επικοινωνία με τον ασθενή, στην ορθή λήψη ιστορικού και στη συμβουλευτική. Η ολοκλήρωσή του σαφώς αναβάθμισε την επαγγελματική μου αυτοπεποίθηση, καθώς άμε- σα είδα το αποτέλεσμα στην καθημερινή μου εργασία, όπου πλέον μπορούσα να το αντιληφθώ κάθε περιστατικό πιο ολοκληρωμένα, να δίνω καλύτερες συμβουλές φαρμακευτικής φροντίδας, αλλά και να εντοπίζω περιστατικά, στα οποία η φαρμακευτική αγωγή χρειαζόταν αναθεώρηση (π.χ. αλληλεπιδράσεις ιδιαίτερα σε περι- πτώσεις όπου συνταγογραφούνται φάρμακα σε έναν ασθενή από πολλούς διαφορετικούς ιατρούς). Επίσης λόγω της αγάπης μου για τα βότανα και τις εναλλακτικές θεραπείες, παρακολούθησα τα σεμινάρια Βοτανοθεραπείας-Φυ- τοθεραπείας του ΕΚΠΑ και του Medicum College. Ως αποτέλε- σμα αυτών πειραματίστηκα στην παρασκευή φυτικών γαληνικών σκευασμάτων, όπως πόσιμα βάμματα, αλοιφές, κρέμες και σιρό- πια. Είχα σκεφτεί εκείνη την περίοδο –αξιοποιώντας τις συνταγές αυτές– να δημιουργήσω τη δική μου εμπορική σειρά φυτοθερα- πευτικών παρασκευασμάτων, κάτι που τότε δεν είχα χρόνο να ξε- κινήσω, οπότε το σχέδιο παρέμεινε στο συρτάρι… Η ΜΕΘΙΆ: ΜΠΎΡΑ ΜΕ ΧΡΏΜΑ, ΑΦΡΌ, ΆΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΎΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΏΝΟΥΝ Το φθινόπωρο του 2019, αναζητώντας κάτι δημιουργικό για να ασχοληθώ στον ελεύθερο χρόνο μου, το οποίο όμως να μη σχετί- ζεται με το επάγγελμά μου, καθώς χρειαζόμουν κάποιο καινούριο ερέθισμα που να με απομακρύνει λίγο από την ομολογουμένως υπάρχουσα ρουτίνα που επέρχεται σε κάθε δουλειά, αποφάσισα να παρακολουθήσω τα σεμινάρια ζυθοποίησης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Η απόφαση αυτή προέκυψε για δύο λόγους: την αγάπη μου για την μπύρα και ιδιαίτερα αυτή που παράγεται από ελληνικές μικροζυθοποιίες και τη διαπίστωση ότι κάποιος μπορεί να φτιάξει μονος μπύρα στο σπίτι του, κάτι που προήλθε ως ερέθισμα από μια αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων αγόρασα τον ανάλογο εξοπλι- σμό και διαμόρφωσα μια αποθήκη ως οικιακό ζυθοεργαστήριο και άρχισα να πειραματίζομαι εντατικά στη δημιουργία μπύρας. Θυμάμαι όταν άνοιξα το πρώτο μπουκάλι που άκουσα το χαρακτη- ριστικό ήχο από το ανθρακικό και έπειτα τη σέρβιρα για τη δοκιμή: χρώμα, αφρός, άρωμα, γεύση… όλα ήταν καλά! Θυμάμαι όταν άνοιξα το πρώτο μπουκάλι που άκουσα το χαρακτηριστικό ήχο από το ανθρακικό και έπειτα τη σέρβιρα για τη δοκιμή: χρώμα, αφρός, άρωμα, γεύση… όλα ήταν καλά! | Oκτώβριος - Νοέμβριος 2020 75
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjA0NzY=