Φαρμακευτικός Κόσμος, Τεύχος #181

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας «The Guardian», Βρετανοί επιστήμονες κάλεσαν τους συναρμόδιους υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου να προτείνουν στις βιομηχανίες ψωμιού και γάλακτος τον εμπλουτισμό αυτών των προϊόντων με βιταμίνη D, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι σοβαρές βλάβες που προκαλεί η νόσος COVID-19. Τρεις πολύτιμες βιταμίνες στη μάχη κατά της νόσου COVID-19 Βάσω Καλυβιώτη Δ ιαπιστώνοντας ότι οι κυβερνητικές συστάσεις για τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής βιταμίνης D από το γενικό πληθυσμό δεν απέδωσαν, ομάδα που συ- γκλήθηκε από τον Δρ Gareth Davies, ερευνητή Ια- τρικής Φυσικής πήρε την απόφαση ότι θα πρέπει ο πληθυσμός ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες να λαμβάνει αυτή τη βιταμίνη και ο πλέον σίγουρος τρόπος θα μπορούσε να είναι εμπλουτι- σμός των τροφίμων. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό μπο- ρούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από τον κορονοϊό ή οι ασθενείς να υποστούν πιο σοβαρές επιπτώσεις της λοίμωξης, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες. Πρόσφατα μάλιστα, ερευνητές στην Ισπανία διαπίστωσαν ότι το 82% των ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με κορονοϊό είχε χαμηλά επίπε- δα βιταμίνης D. «Κατά τη γνώμη μου είναι σαφές ότι η βιταμίνη D όχι μόνο θα μπορούσε να προστατεύσει από τη σοβαρότητα της νόσου, αλλά θα μπορούσε επίσης να προστατεύσει από τη μόλυνση», δήλω- Διαχείριση παθήσεων στο φαρμακείο 36 | Oκτώβριος - Νοέμβριος 2020 |

RkJQdWJsaXNoZXIy MjA0NzY=