Φαρμακευτικός Κόσμος, Τεύχος #157
99 Μπορεί το πρόγευμά τους, από αυθεντικές γεύσεις της Μάνης, να είναι κάτι περισσότερο από αυτό που συνήθως προτείνουμε: σίγκλινο, τραβηχτές, λαλάγγια, ελιές, θυμαρίσιο μέλι, καγιανά, σπιτικές μαρμελάδες και ολόφρεσκα αυγά. Μπορεί να τους ετοιμάσουμε κι ένα ιδιαίτερο φαγητό, να ψαρέψουμε και κανένα ροφό γι’ αυτούς, να τους κάνουμε κι ένα κέρασμα! Και το κυριότερο, μπορεί να τους μπολιάσουμε με τη λογική να γνωρίσουν τον τόπο με τον τρόπο που τον βλέπουμε εμείς, να περπατήσουμε μαζί κάποια μονοπάτια, να μαζέψουμε βότανα, να τους πάμε –όποτε υπάρχει η δυνατότητα– με τη βάρκα σε απόμερες παραλίες, να καθίσουμε όλη τη μέρα, να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. Και όταν έρθει το βραδάκι να κάτσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτό και να συζητή- σουμε για κάτι, ίσως για τον… τουρισμό σαν μια μελλοντική διέξοδο του φαρμα- κευτικού επαγγέλματος!» «Είναι μια καλή πρόταση», του είπα αποχαιρετώντας τον. Εξάλλου την είδα να παίρνει σάρκα και οστά κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής μου. «Θα την αμφισβητούσα μόνο σε ένα σημείο, δηλαδή στο πόσο δεινός ψαράς είσαι ή μπορείς να γίνεις για χάρη των συναδέλφων σου… Αν κι ο τρόπος που μαγείρεψες χτες βράδυ το ροφό, ομολογώ ότι ακύρωσε και τις τελευταίες μου ενστάσεις!» 2 4 3 5 1 1/ Ένας κορμός σμιλεμένος από το κύμα, στη βεράντα του ξενοδοχείου. 2/ Ένα από τα δωμάτια του πύργου. 3/ Πρωινό με θέα στη θάλασσα και εξαιρετικά μανιάτικα εδέσματα! 4/ Στην τραπεζαρία του Alika Resort. 5/ Η πισίνα με το ψηφιδωτό από βότσαλα του μικρού όρμου του Αλμυρού.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjA0NzY=