Φαρμακευτικός Κόσμος, Τεύχος #153

92 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πείτε μας κάποια ιδιαίτερα και προσιτά υλικά που μπορούν να δώσουν ποικιλία και ανανέωση στο τραπέζι. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα αρώματα που βγάζουν τα αρωματικά φυτά, όπως το δενδρολίβανο, το θυμάρι, η φρέσκια ρίγανη, ο βασιλικός και η λεβάντα! Τα χρησιμοποιώ καθημερινά στις συνταγές μου, είτε για έξτρα νοστιμιά είτε και για μια πιο κομψή εμφάνιση και διακόσμηση ενός πιάτου. Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό ή γλυκό και γιατί; Η αγαπημένη μου κουζίνα θα έλεγα πως είναι η ιταλική. Τρελαίνομαι για φρέσκα ζυμαρικά με νόστιμες σάλτσες από φρέσκα υλικά. Λατρεύω επίσης ένα καλοψημένο κρέας, γι’ αυτό θεωρώ κορυφή σε αυτό το είδος τον τρόπο ψησίματος της αργεντίνικης κουζίνας. Δεν με συγκινούν οι τούρτες (δεν εννοώ φυσικά πως δεν τις δοκιμάζω), ενώ με εξιτάρουν τα γλυκά της στιγμής με απλά και φρέσκα υλικά. Για παράδειγμα, ένα cheesecake ή μια μους είναι το αγαπημένο μου γλυκό για να ολοκληρώσω ένα γεύμα ή ένα δείπνο. Τι δεν τρώτε; Απεχθάνομαι τα εντόσθια και τον πατσά. Δεν μπορώ να τα φάω με τίποτα… Η μυρωδιά τους και μόνο με απωθεί! Έχετε σκεφτεί να ανοίξετε εστιατόριο; Δεν σας κρύβω πως έχω σκεφτεί διάφορα πράγματα και μέσα σε αυτά είναι και το εστιατόριο. Όμως ζούμε σε μια εποχή που έχουν έρθει τα πάνω-κάτω και οι οποιεσδήποτε / O Γιώργος Κολυρόπουλος με το διάσημο σεφ Δημήτρη Λαζάρου επιχειρηματικές κινήσεις για κάτι καινούργιο επαγγελματικά θέλει ιδιαίτερη σκέψη πριν γίνει πράξη. Δώστε μας μια μαγειρική συμβουλή! Συμβουλή μου είναι σε γενικές γραμμές να μην ψάχνετε πανάκριβα και περίεργα ή σπάνια υλικά. Δοκιμάστε να φτιάξετε κάτι που θα είναι καθαρά δικό σας και αφήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν τις δικές τους μαγειρικές συνταγές. Θα εκπλαγείτε! / Πιάτα του Γιώργου Κολυρόπουλου που εντυπωσιάζουν! ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ Υλικά (για 4 μερίδες): • 3 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι (αρμπόριο) • 1 συσκευασία αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι • ⅓ φλιτζανιού του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1 σκελίδα σκόρδο • ⅟₂ φλιτζάνι κρασί λευκό • 1 κύβο κότας • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο • ελαιόλαδο • ⅓ φλιτζανιού του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα • αλάτι / πιπέρι • λίγες σταγόνες λάδι τρούφας • ξύσμα από ⅟₂ λεμόνι Εκτέλεση: Βάζουμε τα μανιτάρια σε μπολ με καυτό νερό για 10-15΄και μετά τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ρύζι και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κύβο και καυτό νερό σιγά-σιγά χαμηλώνοντας τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι για περίπου 18-20 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και μετά το βούτυρο και στο τέλος την παρμεζάνα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το λάδι τρούφας. Σερβίρεται ζεστό! / Ζητήσαμε από το σεφ Γιώργο Κολυρόπουλο ένα νόστιμο και εύκολο φθινοπωρινό πιάτο. Η πρότασή του: ρυζότο με άγρια μανιτάρια πορτσίνι / Η Μαρία Γλένη είναι συντάκτρια υγείας, μέλος της συντακτικής ομάδας «Φαρμακευτικού Κόσμου»

RkJQdWJsaXNoZXIy MjA0NzY=