Φαρμακευτικός Κόσμος, Τεύχος #153
91 Αναζητάτε την εκλεκτική συγγένεια ανάμεσα στον πάγκο του εργαστηρίου και στον πάγκο της κουζίνας; Φυσικά, έχουν σχέση μεταξύ τους, αφού πρόκειται για αναμείξεις υλικών και στις δύο περιπτώσεις. Για να πετύχει μια συνταγή πρέπει να μετράμε κάθε υλικό με προσοχή. Όλα είναι θέμα σωστής αναλογίας και χημείας μεταξύ των υλικών. Σε όλα αυτά μεγάλη βοήθεια για μένα ήταν και είναι οι σπουδές μου στη φαρμακευτική σχολή – φυσικά μιλώ για σημεία βρασμού, γαλακτώματα, κρέμες, θερμοκρασίες και συντήρηση. Ποιο δικό σας πιάτο ξεχωρίζετε; Από τα πιάτα που έχω δημιουργήσει έχω ξεχωρίσει το ριζότο ή το κριθαρότο με τα μανιτάρια πορτσίνι και το λάδι τρούφας . αγαπημένο υλικό, πανάκριβο μεν, αλλά τόσο αρωματικό και ιδιαίτερο που απογειώνει τον ουρανίσκο! Επίσης στο εστιατόριο που συνεργάζομαι στην Πάτρα ξεχωρίζω ένα μους κοτόπουλου με διάφορα αρωματικά, λιαστή ντομάτα και καπνιστό τυρί που το σερβίρω με πουρέ από πέστο. Σας έχει συμβεί ποτέ κάποιο «ατύχημα» στην κουζίνα; Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος μαγειρικής, από την ένταση της στιγμής, απαντώντας σε ερώτηση κάποιας κυρίας, μπέρδεψα το αλάτι με τη ζάχαρη και αναγκάστηκα να κάνω πατέντα για να μη βγει λάθος το πιάτο στο τέλος. Παραδίδετε και μαθήματα μαγειρικής. Τι ακριβώς διδάσκετε στους μαθητές σας; Στα μαθήματα που παραδίδω ξεκινάμε με την επιλογή μιας συνταγής και με την παρουσίαση των απαραίτητων υλικών. Στη συνέχεια τους μαθαίνω πώς να παρασκευάζουν τη συνταγή. Φυσικά τους εκπαιδεύω πώς να κόβουν σωστά το της Μαρίας Γλένη / Ο Γιώργος Κολυρόπουλος επί το έργον κρέας και τα λαχανικά αλλά και πώς να στήνουν όμορφα το πιάτο. Τέλος, συχνά τους αποκαλύπτω και μυστικά για γλυκά. Τι κάνει ένα φαγητό ή γλυκό ξεχωριστό; Κατά τη γνώμη μου, αυτό που κάνει ιδιαίτερο ένα πιάτο αλμυρό ή γλυκό είναι καταρχήν τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο, έπειτα ο τρόπος παρασκευής του και κυρίως το πόσο πολύ θέλουμε το πιάτο αυτό να είναι ευπαρουσίαστο...
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjA0NzY=