Φαρμακευτικός Κόσμος, Τεύχος #153

90 Πάτρα και στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Φάρος», όπου παραδίδει και μαθήματα μαγειρικής. Ο Γιώργος Κολυρόπουλος ταιριάζει με μαεστρία την ποιότητα, τη γεύση και την αισθητική και παρουσιάζει πιάτα που όλοι θα ήθελαν να γευτούν! Πόσο εύκολο είναι να λειτουργείτε ως chef με έμπνευση και ταυτόχρονα να διευθύνετε ένα φαρμακείο; Η δουλειά μου στο φαρμακείο –ας μη γελιόμαστε– είναι καθαρά το αντικείμενο που έχω σπουδάσει με αγάπη και που εδώ και 24 χρόνια με βοηθάει να ζω και να συντηρώ την οικογένειά μου. Το να ασχολούμαι παράλληλα με τη μαγειρική είναι κάτι το συναρπαστικό και ταυτόχρονα δημιουργικό. Με εξιτάρει το γεγονός να μιλώ με πελάτες μου στο φαρμακείο και να μοιράζομαι απόψεις μαζί τους για διάφορους συνδυασμούς γεύσεων και καινούργιες συνταγές. Όταν δεν εκτελεί συνταγές στο φαρμακείο του, βάζει την ποδιά του σεφ για να εκτελέσει συνταγές υψηλής γαστρονομίας! Ο Γιώργος Κολυρόπουλος είχε κολλήσει από μικρό παιδί το μικρόβιο της μαγειρικής, καθώς του άρεσε να παρακολουθεί τη μητέρα του να μαγειρεύει. Το μικρόβιο δεν τον εγκατέλειψε ποτέ… Ως φοιτητής Φαρμακευτικής στην Ιταλία συγκατοικούσε με Ιταλό chef, ο οποίος και τον μύησε στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας. Μαζί δημιουργούσαν καθημερινά διάφορα πιάτα, όχι μόνο για το γεύμα τους, αλλά και για να πειραματιστούν σε νέες συνταγές. Μετά άνοιξε φαρμακείο στην Πάτρα, ωστόσο δεν σταμάτησε ποτέ να μαγειρεύει για συγγενείς και φίλους. Πήρε μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή «Κάτι ψήνεται» του Alpha, από όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο και η φήμη του ως chef απογειώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, παράλληλα με το φαρμακείο, μαγειρεύει στο Café Kitchen Bar Stretto στην Γαστρονομία & φαρμακείο : Η μοναδική συνταγή του Γιώργου Κολυρόπουλου

RkJQdWJsaXNoZXIy MjA0NzY=