Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ξεκινά ο ΕΟΠΥΥ τη χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή σε ανασφάλιστους

1/7/2013 1:28:52 μμ
Χωρίς τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε για άλλη μια φορά τη χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή σε ανασφάλιστους από τα 4 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε ανακοίνωση που απέστειλε ο ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, αναφέρει τη σχετική απόφαση (αριθμ. 352/114/20-05-2013) του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, η οποία είχε ανακοινωθεί πριν περίπου δύο εβδομάδες και από τον προηγούμενο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλο, αλλά είχε αποτελέσει σημείο τριβής με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, γιατί επρόκειτο να ανακοινωθεί αργότερα από τον πρωθυπουργό.
Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντός, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα χορηγούνται μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, φάρμακα όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή, σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπόδειξης των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.
Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη οργανώσει τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία του της Λ. Αλεξάνδρας 119 ΑΘΗΝΑ, Δαβάκη 44 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. ΙΩΝΙΑ και Μπουμπουλίνας 7-13 ΠΕΙΡΑΙΑ.
Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση-συνταγογράφηση. Ο γιατρός από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή ότι είναι δικαιούχος του ανωτέρω προγράμματος και ο ασθενής θα επιλέγει εάν επιθυμεί να παραλάβει τα φάρμακα του από τα ανωτέρω φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή. Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια.

Πηγή: ygeia360.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ