Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε σώμα συγκροτήθηκε η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας

25/7/2013 12:34:05 μμ
Η επιτροπή, ενισχυμένη από οικονομολόγους και φαρμακοποιούς, δείχνει διατεθειμένη να ισχυροποιήσει το Παρατηρητήριο Τιμών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, με πρόεδρο τον οικονομολόγο, κ. Χρίστο Γιάνναρη. Τα υπόλοιπα μέλη είναι η κα Ευγενία Κανελλοπούλου, φαρμακοποιός, η κα Αναστασία Μονιού, οικονομολόγος, ο κ. Κρητικός Γεώργιος, Γεωπόνος, ο κ. Κυριακίδης Δημήτριος, πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο κ. Νικόλαος Γαλανόπουλος, συνταξιούχος Φαρμακοποιός και η κα Σκραφνάκη Μαρία, δικηγόρος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η θητεία των διοριζόμενων μελών λήγει με την έγκριση του Συνολικού Προγράμματος Προμηθειών Προϊόντων και Υπηρεσιών για το 2014.


Η επιτροπή, ενισχυμένη από οικονομολόγους και φαρμακοποιούς, όπως φαίνεται δείχνει διατεθειμένη να ισχυροποιήσει το Παρατηρητήριο Τιμών, με στόχο να προμηθεύει το δημόσιο με χαμηλές τιμές συμβάλλοντας στη μείωση των δαπανών. Βέβαια το έργο της είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού τα παράπονα από την πλευρά των προμηθευτών (που πολλές φορές δεν είναι αδικαιολόγητα) είναι πολλά. Πέρα από τις αποφάσεις για τις προμήθειες η επιτροπή θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει και τις αναφορές, βάσει των οποίων τιμολογεί με επικέντρωση στο Παρατηρητήριο Τιμών.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών