Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς θα γίνεται η "δυναμική τιμολόγηση" φαρμάκων;

24/9/2013 3:38:44 μμ
Το μέτρο αφορά αποκλειστικά τα γενόσημα φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Τον τρόπο με τον οποία θα τιμολογούνται τα γενόσημα φάρμακα μέσω της «δυναμικής τιμολόγησης» εξήγησε ο Υπουργός Υγείας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους τροϊκανούς.


Όπως σημείωσε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης κάθε γενόσημο φαρμακευτικό σκεύασμα θα μειώνει κατά 1% την τιμή του ανά 250.000 πωλούμενα εμβαλάγια, και μάλιστα έως τα 5 εκατ. εμβαλάγια, οπότε η μείωση της τιμής του θα φθάνει το 20%.


Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, τέλος, ότι από τα σούπερ μάρκετ δεν θα πωλείται ο μεγαλύτερος όγκος των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), αλλά μόνο όσα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει χαρακτηρίσει ως μη φάρμακα, όπως είναι οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα συμπληρώματα διατροφής, ενώ το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014.


Εντωμεταξύ, αυστηρά στο ανώτερο ύψος των 2 δισ. ευρώ συμφώνησε η ελληνική πλευρά με τους επικεφαλής της τρόικας να "κλείσει" η δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη για το 2014, ενώ ο υπουργός Υγείας ?δωνις Γεωργιάδης εισηγήθηκε επίσης και έγινε αποδεκτό από τους επικεφαλής της τρόικας να υπάρξει γενναία μείωση των τιμών των γενοσήμων φαρμάκων, καθώς και να εισαχθεί η δυναμική τιμολόγηση των τελευταίων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς