Για τη θέση του προέδρου του Οργανισμού, το όνομα που έχει ακουστεί περισσότερο τα τελευταία 24ωρα είναι αυτό του γιατρού και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (2000-2009) Δημήτρη Λιντζέρη, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι δύο αρχηγοί της συγκυβέρνησης (Σαμαράς και Βενιζέλος) φαίνεται ότι έχουν συναινέσει στο πρόσωπό του, ενώ λέγεται ότι και ο υπουργός Υγείας βλέπει θετικά την τοποθέτηση.
Έντονα φημολογείται πως τη θέση του β? αντιπροέδρου προορίζεται για το δικηγόρο και πρώην υπουργό του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη. Φυσικά άγνωστο παραμένει αν ο ίδιος προτίθεται να αποδεχθεί τη θέση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κ. Πλέυρης συνεργάζεται εδώ και χρόνια στενά με τον ?Αδωνι Γεωργιάδη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την άμεση τοποθέτησή του στη θέση του άτυπου συμβούλου του υπουργού Υγείας λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Γεωργιάδη.
Τέλος, στη θέση της α? αντιπροέδρου φαίνεται πως θα παραμείνει η κλινική φαρμακοποιός Μαρία Σκουρολιάκου.
Μεγάλες προκλήσεις θα έχει πάντως να αντιμετωπίσει η νέα ηγεσία του ΕΟΦ. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η αντιπαράθεση με τους γιατρούς για τον τρόπο και τον αριθμό των ελέγχων που διενεργούνται από τον Οργανισμό προκειμένου να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα φάρμακα στην αγορά, με αφορμή το ζήτημα της συνταγογράφησης με δραστική ουσία και των γενόσημων φαρμάκων, που εκλαμβάνεται από τους ίδιους ως υποβάθμιση του ρόλου τους στη θεραπεία του ασθενή.