Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πληρώστε επιτέλους τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

7/10/2013 8:36:49 πμ
Ο ΦΣΑ απευθύνεται στον υπουργό Υγείας για τα ληξιπρόθεσμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ΅Αδωνι Γεωργιάδη ζητά να καταργηθεί η σχετική γραφειοκρατία ώστε να αποπληρωθούν επιτέλους τα χρέη του ΕΟΠΥΥ από το 2011 και το 2012 το «συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με τις υποσχέσεις του υπουργού στις συναντήσεις μεταξύ τους.


Συγκεκριμένα γράφει:


«Μας είχατε διαβεβαιώσει ότι θα υπήρχε άμεση διευθέτηση του προβλήματος καταρχάς για το 2011 και αμέσως μετά για τον επόμενο χρόνο. Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και όχι μόνο δεν έχει διευθετηθεί το θέμα, αλλά η ΔΕΗ π.χ. επικοινωνεί με όλα τα μέλη μας ένα προς ένα, ζητώντας από αυτά, να της επανακαταθέσουν όλα τα τιμολόγια του 2011 με τα αντίστοιχα ποσά. Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί επιτέλους την γραφειοκρατία δεν πρόκειται να πληρωθούμε ποτέ αυτά που μας χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ και για τα οποία έχουμε πληρώσει και φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ.

Οι δύσκολες στιγμές που περνάει ο κλάδος μας –όπως όλος ο ελληνικός λαός– δεν αφήνουν περιθώρια για αναμονές επΆ αόριστον.

Ο συμψηφισμός που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός έχει μείνει στα αζήτητα και καλούμεθα συνεχώς να τροφοδοτούμε τον κρατικό κορβανά με χαράτσια και φόρους.

Παρακαλούμε όπως υλοποιήσετε την υπόσχεσή σας το δυνατόν συντομότερο και εφαρμόσετε στον ΕΟΠΥΥ αυτά που απαιτείτε από τον Ελληνικό Λαό.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς