Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Εξοντωτική η απόφαση Καμίνη για το ωράριο

29/7/2013 11:53:26 πμ
Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την αιφνιδιαστική απόφαση του δήμου Αθηναίων σχετικά με το ωράριο των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στην ανακοίνωσή του με ημερομηνία 29.07.2013, ο ΠΦΣ αναφέρει:


«Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει είναι απαράδεκτο το φαρμακείο να αντιμετωπίζεται ως κατάστημα λιανικής. Η λειτουργία του φαρμακείου απαιτεί την αυτοπρόσωπη συνεχή παρουσία του Φαρμακοποιού, για λόγους δημοσίας Υγείας. Το εξοντωτικό ωράριο των 62 ωρών που επέβαλε ο κ. Καμίνης δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη πόλη της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή, αλλά και για τον φαρμακοποιό, ο οποίος οδηγείται εκτός από την οικονομική του εξόντωση και στη βιολογική.


Ας μην ξεχνάμε δε ότι στις ώρες αυτές έρχονται να προστεθούν οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις. Επομένως, ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με το σκεπτικό του δημάρχου, θα πρέπει να ζει μόνο μέσα στο φαρμακείο του.


Καλούμε το Δήμαρχο Αθηναίων να έλθει σε διάλογο με τους φαρμακοποιούς για να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και τους επιστήμονες υγείας.


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεχίζει τις ενέργειες και τις επαφές του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να καταργηθεί το «έκτρωμα» Λοβέρδου και να αντικατασταθεί από έναν νέο, ευέλικτο και επιστημονικά αποδεκτό νόμο που θα ρυθμίζει οριστικά το ωράριο των φαρμακείων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι παραγγελίες εκτελούνται με αρκετή καθυστέρηση, σύμφωνα με Κ. Λουράντο
Από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Φαρμακολογικών Εταιρειών






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ