Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα διοικητής του ΟΓΑ.
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, νέος διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο Ξενοφών Βεργίνης.
Η απομάκρυνση του Λ. Παπαγεωργόπουλου έγινε με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και φαίνεται να αποτελεί μια φυσιολογική συνέπεια του οικονομικού «ναυαγίου» στον Οργανισμό.
Στην επιστολή παραίτησής του ο Λ. Παπαγεωργόπουλος αποδίδει ευθύνες στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβε τη στήριξη που ζητούσε «να συνδράμουν το έργο του ΕΟΠΥΥ. Το υπουργείο οικονομικών με ελλειμματική χρηματοδότηση και το υπουργείο εργασίας με συντεχνιακό τρόπο δεν έδωσαν τα 1000 άτομα, τα 500 από το ΙΚΑ και τα 500 από τα άλλα ταμεία για να στηρίξουν τον ΕΟΠΥΥ». Σημειώνει δε ότι «σε μια ύστατη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των υπευθύνων, προκειμένου να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ που ανήκει στον ελληνικό λαό, υποβάλω την παραίτησή μου για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας. Για να μην είναι ο ΕΟΠΥΥ ο σάκος του μποξ και ο κάλαθος των απορριμμάτων».
Όσο για τον νέο υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την παραίτηση του κ. Παπαγεωργόπουλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ήταν εξαίρετος σε αυτό που έκανε αλλά στην παρούσα φάση και λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουμε πρέπει να κινηθούμε διαφορετικά".
Μετά την αποχώρηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, έντονη φημολογία για παραίτηση αφορά και το πρόσωπο του προέδρου του ΕΟΦ, Γιάννη Τούντα. Εισερχόμενος σε εκδήλωση της ΗΔΙΚΑ ο κ. Τούντας ερωτήθηκε αν τίθεται θέμα και δικής του παραίτησης και εκείνος απάντησε: "Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά". Και στην ερώτηση αν θα παραμείνει πρόεδρος απάντησε: "Όλα θα γίνουν συν τω χρόνω". Αξίζει να σημειωθεί πως η θητεία του προέδρου του ΕΟΦ είναι τριετής και τυχόν παραίτηση του κ. Τούντα συμπίπτει με την ολοκλήρωση της θητείας του.