Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πάγια θέση της ΠΕΦ: Δεν νοείται η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ να μη γίνεται δια χειρός φαρμακοποιού

28/8/2013 2:05:10 μμ
Αποκατάσταση της αλήθειας για τις απόψεις της ζητά ΠΕΦ από τον ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στον απολογισμό του από την Τεχνική Επιτροπή Φαρμάκου ο ΠΦΣ ανέφερε ότι θετική για τα φαρμακεία ήταν η έκβαση της συζήτησης για την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ, παρά την τάχα αντίθετη άποψη των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας. Από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας προς τον Π.Φ.Σ. ζητείται τώρα η αποκατάσταση της αλήθειας, μέσω της ακόλουθης επιστολής:


"Αξιότιμοι κύριοι,


Όπως μας γνωστοποιήθηκε από μέλη μας και διαπιστώσαμε στη σχετική ανάρτηση στο site του Π.Φ.Σ. με θέμα «ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 26/8/2013, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το σύνολο της φαρμακοβιομηχανίας (συμπεριλαμβανομένης και της ΠΕΦ) υποστήριξε θέσεις αντίθετες με τις θέσεις του ΠΦΣ στο θέμα διακίνησης – σημείων πώλησης ΜΥΣΥΦΑ.


Όπως γνωρίζετε, πάγια θέση της ΠΕΦ είναι πως τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και συνεπώς η πώλησή τους, όπως όλων των φαρμάκων, δεν νοείται να γίνεται παρά μόνο από τα φαρμακεία και δια χειρός φαρμακοποιού. Τη θέση αυτή υποστηρίξαμε ξεκάθαρα και οι δύο εκπρόσωποι της ΠΕΦ στην Τεχνική Επιτροπή Φαρμάκου, με έμφαση, επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση, όπως άλλωστε προκύπτει και από τα πρακτικά αλλά και σίγουρα μπορούν να βεβαιώσουν όλοι οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή.


Πιστεύουμε ότι χωρίς πρόθεση, ο επίμαχος ισχυρισμός που μας αδικεί, θα «χάθηκε στη μετάφραση» κατά τη σύνταξη του απολογισμού.

Για την ακριβή αποτύπωση των γεγονότων και τις ευθύνες μας, τόσο απέναντι στα μέλη της ΠΕΦ τα οποία εκπροσωπούμε όσο και για λόγους ηθικής τάξεως απέναντι στην ιδιότητά μας ως φαρμακοποιών, για την οποία και οι δύο με τιμή σεμνυνόμεθα και αυτοπροσδιοριζόμαστε, παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση

Β. Πενταφράγκας

Εντεταλμένος σύμβουλος ΠΕΦ

Γ. Βασιλόπουλος

Εντεταλμένος σύμβουλος ΠΕΦ"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Στις προτεραιότητες της Ευρώπης επίσης η έρευνα-καινοτομία και η "ψηφιακή Ευρώπη"






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ