Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: Πλατφόρμα ελέγχου στις ηλεκτρονικές πωλήσεις ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.

17/7/2013 5:49:48 μμ
Ενημέρωση από το Σύλλογο και το σχετικό σχόλιο από το ειδησεογραφικό site υγείας ygeia360.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Π.Φ.Σ.: Απόσυρση διάταξης για τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

"Μετά την εναρμόνιση της Κοινοτικής Οδηγίας στην Ελληνική Νομοθεσία από τον Απρίλιο 2013 ισχύουν νέες ρυθμίσεις για την λειτουργία του φαρμακευτικού εμπορίου (φαρμακαποθήκες - φαρμακεία). Η οδηγία απαιτεί καθιέρωση νέων κανόνων διάθεσης φαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά συστήματα των κρατών μελών.

Συγκεκριμένα απαιτεί νέο τρόπο διάθεσης μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και ζητά ρυθμιστικές αποφάσεις από το υπουργείο Υγείας για τη διακίνηση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.) και των φαρμάκων εκτός θετικής λίστας

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πρότεινε στον υπουργό Υγείας ειδική ρύθμιση που κατοχύρωνε την πώληση των συγκεκριμένων φαρμάκων μόνο από τα φαρμακεία.

Η ρύθμιση αυτή τροποποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας μετά από παρέμβαση του ΕΟΦ, αλλά με τρόπο που δεν ικανοποιούσε τον Π.Φ.Σ. και έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η σχετική διάταξη απεσύρθη τελικά με παρέμβαση του Π.Φ.Σ., στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, από τον υπουργό Υγείας.

Κατόπιν αυτών ο Π.Φ.Σ. θα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για την εφαρμογή ηλεκτρονικών πωλήσεων μέσα από τα φαρμακεία με μια πανελλήνια πλατφόρμα που θα ελέγχεται από τον Π.Φ.Σ. και το υπουργείο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα, η τιμή και η θεραπευτική αποτελεσματικότητα των προϊόντων που θα διακινούνται, συνεκτιμώντας και την υπάρχουσα ευρωπαϊκή εμπειρία.

Όλες οι ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο είναι προϊόν αυθαίρετης σκέψης και παραπληροφόρησης."


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το σχόλιο από το ygeia360.gr

Σκοπίμως στρεψοδικεί για τα ηλεκτρονικά φαρμακεία

ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

"Τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε την Τετάρτη 17 Ιουλίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με την οποία ισχυρίζεται ότι ο ΠΦΣ θα συμβάλει στην κατάρτιση της νομοθετικής ρύθμισης για το πλαίσιο της πώλησης των μη συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) από το διαδίκτυο με τρόπο που ο ΠΦΣ θα... ελέγχει όλη την διαδικασία! Ο ΠΦΣ, μάλιστα, ισχυρίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση ότι τα υφιστάμενα ιδιωτικά φαρμακεία θα είναι εκείνα τα οποία θα πωλούν τα ΜΗΣΥΦΑ στο διαδίκτυο και χαρακτηρίζει ως "παραπληροφόρηση" τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ!

Φαίνεται ότι ο Π.Φ.Σ. διατηρεί φρούδες ελπίδες και "ξεχνά" σκοπίμως, αλλά για άρρητους λόγους, το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, στο διαδίκτυο δραστηριοποιούνται νομίμως τα λεγόμενα ηλεκτρονικά φαρμακεία, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση, πέραν της επιστημονικής, με τα γνωστά μας ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς...

Η παραπληροφόρηση είναι ένα "σπορ" το οποίο δεν συνάδει ούτε με την υπεύθυνη δημοσιογραφία ούτε με την υπεύθυνη συνδικαλιστική δράση!"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ