Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους

10/10/2013 10:34:07 πμ
Πόσω μάλλον 1 ευρώ ανά συνταγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ούτε τη συμμετοχή τους δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον οι Έλληνες ασφαλισμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, πόσω μάλλον να καταβάλλουν το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή.


Δείτε την ανακοίνωση του ΦΣΑ:


"Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ότι η απόφαση του υπουργού Υγείας να επιβάλλει στα φαρμακεία την είσπραξη ενός ευρώ ανά συνταγή από τους ασφαλισμένους για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.


Οι εφευρέτες αυτού του «μέτρου» ή ζουν σε άλλη χώρα (τρόικα) ή δεν γνωρίζουν ότι οι ασφαλισμένοι δεν δύνανται να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους.

Για την οικονομική κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ δεν ευθύνεται ουδείς Έλληνας πολίτης, πλην εκείνων που δημιούργησαν ένα ταμείο «γίγαντα» από ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων είχαν καταληστεύσει τις προηγούμενες δεκαετίες, όλες οι κυβερνήσεις.


Τα φαρμακεία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναλάβουν το ρόλο του φοροεισπράκτορα στον υγειονομικό χώρο, εισπράττοντας από τους ασφαλισμένους χαράτσια, τα οποία θα αποδίδουν σε αυτούς που κατέστρεψαν ό,τι είχε απομείνει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα μας.


Οι φαρμακοποιοί δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς, ούτε συμβιβάζονται με λύσεις που παρουσιάζονται μάλιστα ως ιδανικές, διαστρεβλώνοντας κατάφωρα την αλήθεια."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς