Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia

τελευταία νέα


Ο Γ. Δαγρές στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για ληξιπρόθεσμες οφειλές και ωράριο

30/7/2013 6:19:15 μμ
Καλεσμένος της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ και της δημοσιογράφου Χριστίνας Βίδου ήταν ο Γιάννης Δαγρές, το μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Ο συνάδελφος ερωτήθηκε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία αλλά και για το ωράριο των φαρμακείων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Συγκεκριμένα ο κ. Δαγρές είπε:

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 300 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 75 εκατομμύρια είναι πριν το 2012, ενώ για τα τρέχοντα υπάρχουν και 200 εκατομμύρια ληξιπροθεσμες οφειλές από τον Απρίλιο 2013.


Τα φαρμακεία έχουν έναν κύκλο εργασιών που το 65-70% είναι από ΕΟΠΥΥ. Με αυτά τα χρήματα κινούνται. Η πρώτη δουλειά μόλις πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ είναι να ξανααγοράσουμε φάρμακα για να έχουμε να δώσουμε στον κόσμο και αύριο. Και η δεύτερή μας κίνηση είναι να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, ενοίκιο, πληρωμή υπαλλήλων, εφορίας, ΦΠΑ κλπ. Αν λείπουν αυτά τα λεφτά από τα φαρμακεία, τότε δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να μην εξυπηρετούν τον κόσμο λόγω έλλειψης χρημάτων, μειωμένου στοκ εξ υπαιτιότητας του ΕΟΠΥΥ και όχι λόγω κακών χειρισμών τους.Στα φαρμακεία δεν κόβουμε χρήμα».

Για το ωράριο

«Σήμερα είχαμε μια εξέλιξη για το ωράριο το οποίο με εξέπληξε. Μάθαμε από έναν δημοτικό σύμβουλο το εξής: Στο σύνολο 960 φαρμακείων του δυναμικού στο δήμο Αθηναίων,βρέθηκαν 15 συνάδελφοι που πήγαν στο δήμαρχο και τον έπεισαν να πάρει μια απόφαση. Απόφαση για ωράριο 62 ωρών την εβδομάδα. Η οποία ναι μεν δεν δεσμεύει, αλλά εμμέσως ωθεί όλα τα φαρμακεία προς τα κει.


Το φαρμακείο δεν είναι οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα. Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του φαρμακοποιού σε όλες τις ώρες. 62 ώρες δε μπορεί να δουλέψει άνθρωπος, επιστήμονας φαρμακοποιός. Αν σε αυτές τις 62 ώρες, ο δήμαρχος προσθέσει και τις εφημερίες/διανυκτερεύσεις, τις οποίες ξέχασε να προσθέσει, μιλάμε για ακόμα χειρότερες καταστάσεις».


 

Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών






Σχετικά άρθρα

Perfectil TV SPOT:
Γνωρίστε τη σειρά προϊόντων Perfectil μέσω του νέου τηλεοπτικού σποτ
ΠΦΣ:
Τηλεοπτικό σποτ για το ρόλο του φαρμακοποιού
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ:
Βίντεο για τα 40 χρόνια του Όμίλου
Βάλε μάσκα! Βάλε SKIN REVERSE!
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Farmeco για τη SKIN REVERSE της COVERDERM