Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Νέα μείωση στον τζίρο λιανικών πωλήσεων φαρμάκων/καλλυντικών

31/5/2013 5:53:25 μμ
Συνεχίστηκε και το Μάρτιο η πτωτική πορεία, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο τζίρος των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, καθώς ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο όγκο του Μαρτίου πέρυσι.


Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι το συγκεκριμένο μήνα «διασώθηκαν» μόνον οι πωλήσεις σε τρόφιμα – ποτά – καπνό (αύξηση 4,5%).Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν, για έναν ακόμη μήνα,οι πωλήσεις σε ένδυση-υπόδηση (15,6%), έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακό εξοπλισμό (11,8%),φαρμακευτικά – καλλυντικά (10,8%),μεγάλα καταστήματα τροφίμων (4,8%), πολυκαταστήματα (2,5%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,1%) και βιβλία – χαρτικά – λοιπά είδη δώρων κ.ά. (0,6%).


Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:


«Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 5,6% το Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2012, έναντι μείωσης 16,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.


Ενώ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 5,7% τον Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2012, έναντι μείωσης 15,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
Σύμφωνα με στοιχεία της Cosmetics Europe και του ΠΣΒΑΚ






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών