Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μεγάλη αύξηση στις συνταγές φαρμάκων αναμένεται μέχρι το 2018

9/7/2013 11:40:15 πμ
Μελέτη από την επιστημονική ομάδα της Evaluate για τις πωλήσεις φαρμάκων και τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα στον τομέα των επιστημών της Evaluate αναφέρει πως παρατηρήθηκε μείωση κατά 1,6% στις συνταγογραφήσεις παγκοσμίως για το 2012. Παρόλα αυτά, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και σταδιακή ανάκαμψη, η οποία μπορεί να φτάσει τα 895.000.000.000 δολάρια μέχρι το 2018.


Τα γενόσημα φάρμακα αποτελούν το βασικό παράγοντα της μείωσης των εσόδων από τις παγκόσμιες πωλήσεις, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 227 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά υπολογίζεται πως με την αυξανόμενη συμβολή των βιολογικών προϊόντων, μόνο 110 δισ. αναμένεται να χαθούν.


Στα επόμενα πέντε χρόνια μάλιστα το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων των 100 πιο δημοφιλών προϊόντων θα είναι βιολογικά. Θα πρέπει να σημειωθεί συν τοις άλλοις ότι η διάβρωση των προϊόντων λόγω του ανταγωνισμού που θα υπάρξει με άλλα βιοϊσοδύναμα προβλέπεται να είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τα γενόσημα φάρμακα.


Εξίσου σημαντικές ωστόσο είναι και οι προβλέψεις που αναδεικνύουν τη Novartis ως την κορυφαία φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως μέχρι το 2018, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει και τη Pfizer. Οι επενδύσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη, από την άλλη πλευρά, θα σημειώνουν αύξηση κατά 1,4% κάθε χρόνο φτάνοντας τα 149.000.000.000 δολάρια, ενώ η Teva παραμένει η κυρίαρχη βιομηχανία παραγωγής γενόσημων φαρμάκων.


Επίσης, αύξηση θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, και στην αγορά των αντιπηκτικών θεραπειών που θα φτάσει στο 11,5% μεταξύ 2012 και 2018, αποτελώντας τη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.


Αυξητικά αναμένεται να είναι τα ποσοστά των λεγόμενων «ορφανών» φαρμάκων για όσους πάσχουν από κάποια σπάνια ασθένεια, καθώς οι πωλήσεις τους θα φτάσουν σε αξία τα 127 δις δολάρια σε όλο τον κόσμο και θα αντιπροσωπεύουν το 16% της συνολικής συνταγογράφησης φαρμάκων.


Πηγή: pmjournal.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ