Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


K. Λουράντος: Ενημέρωση για κατ' εξαίρεση πληρωμές φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ

22/7/2013 5:15:08 μμ
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ ενημερώνει για την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Υγείας σχετικά με το αίτημα για γνωστοποίηση των ονομάτων στο σύλλογο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ο Κ. Λουράντος αναφέρει:

 

«Οι Βουλευτές κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης και Ιωάννης Τραγάκης κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων την υπ? αριθ. 4671/07.06.2013 αναφορά τους σχετικά με τις κατ? εξαίρεση πληρωμές κάποιων φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ. Η αναφορά αυτή προήλθε σε συνέχεια του ζητήματος που ανέδειξε ο ΦΣΑ όταν ανακάλυψε ποσό στη Διαύγεια, το οποίο όπως μας πληροφόρησαν από τον ΕΟΠΥΥ αφορούσε κατ? εξαίρεση πληρωμές δύο φαρμακείων-μελών του Συλλόγου.

 

Τότε, ο ΕΟΠΥΥ προσπαθώντας να ξεφύγει από την ασφυκτική πίεση του Φ.Σ.Α. προσέφυγε στην επιτροπή ανταγωνισμού, ζητώντας από αυτή να γνωμοδοτήσει για το αν μπορούσε να δώσει στον ΦΣΑ τα ονόματα των φαρμακοποιών που πληρώθηκαν κατ? εξαίρεση όπως επιτακτικά ζητούσε ο Σύλλογος.

Στο ίδιο έγγραφο, ο ΕΟΠΥΥ εξέφραζε την άποψή, ότι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς αποτελούν... προσωπικά δεδομένα, και δεν μπορούν να δοθούν στον Σύλλογο.

Η εκπληκτική αυτή τοποθέτηση του ΕΟΠΥΥ, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις του. Παρόλο που η επιτροπή ανταγωνισμού δεν απάντησε ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ξεπερνώντας κάθε λογική, θεωρεί ότι οι έκτακτες πληρωμές αποτελούν... προσωπικά δεδομένα, ενώ όλες οι υπόλοιπες που γίνονται μέσω Συλλόγων δεν αποτελούν κανένα απόρρητο στοιχείο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

 

Σήμερα λάβαμε την απάντηση του υπουργού Υγείας, κ. ?Αδωνι Γεωργιάδη, στην αναφορά των ανωτέρω υπουργών και η οποία έχει ως εξής:

 

"Απαντώντας στην με αρ. 4671/07.06.2013 αναφορά που κατατέθηκε στην Βουλή από τους Βουλευτές κ.κ. Ν. Κακλαμάνη και Ι. Τραγάκη με θέμα "Κατ? εξαίρεση πληρωμή κάποιων φαρμακοποιών από ΕΟΠΥΥ” σας πληροφορούμε τα εξής:

Τα αναφερόμενα αφορούν σε πληρωμές από επιστροφές χρημάτων για φαρμακεία στα οποία είχαν γίνει παρακρατήσεις σε συνέχεια αναγκαστικής κατάθεσης, της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εις χείρας ΕΟΠΥΥ.

Δεδομένου ότι τις εν λόγω αποδόσεις περιλαμβάνονταν και φαρμακεία εκτός αρμοδιότητας του φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, τα απαιτούμενα στοιχεία δεν δόθηκαν”.

 

Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης ακολουθεί κατά βήμα την τακτική του ΕΟΠΥΥ, θέλοντας να αποκρύψει τις σοβαρές ευθύνες του ΕΟΠΥΥ.

Δεν δίνονται λοιπόν τα στοιχεία στον ΦΣΑ κατά τον κ. Υπουργό, όχι διότι αποτελούν τελικά προσωπικά δεδομένα, αλλά διότι στα φαρμακεία που πληρώθηκαν κατ? εξαίρεση συμπεριλαμβάνονται και φαρμακεία εκτός Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

 

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο για το σημερινό πολιτικό σύστημα και την αυταπαξίωσή του…..

Ζητήσαμε τα ονόματα των μελών του ΦΣΑ. Γιατί δεν μας δίνουν μόνο αυτά; Δεν ζητήσαμε ΠΟΤΕ τα υπόλοιπα...»


Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ