Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


K. Λουράντος: «Δώστε τα ονόματα ... εδώ και τώρα!»

9/8/2013 7:53:28 πμ
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικά με το αίτημα του συλλόγου να λάβει από τον ΕΟΠΥΥ τα ονόματα των φαρμακοποιών που πληρώθηκαν κατΆ εξαίρεση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


«Όπως ασφαλώς θα θυμάστε, ο ΦΣΑ ζήτησε εγγράφως από τον ΕΟΠΥΥ να του δοθούν όλα τα ονόματα των μελών του που πληρώθηκαν για διαφόρους λόγους κατΆ εξαίρεση.

 

Ο ΕΟΠΥΥ, προφασιζόμενος διάφορες αστείες δικαιολογίες, ότι δηλαδή πρόκειται για φαρμακοποιούς που έχουν κάνει εκχωρήσεις των λογαριασμών τους κλπ., αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα.

Ο ΦΣΑ κατέφυγε στον εισαγγελέα Αθηνών ως έχων έννομο συμφέρον, ζητώντας εισαγγελική παραγγελία για να πάρει επιτέλους την λίστα των ονομάτων από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Ο ΕΟΠΥΥ, συνεχίζοντας την ίδια απαράδεκτη τακτική, αρνήθηκε πάλι να δώσει τα ονόματα και προσέφυγε στηνΑρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, υποδεικνύοντας ουσιαστικά σε αυτήν να μην του... επιτρέψει να τα δώσει, επειδή οι πληρωμές των φαρμακοποιών αποτελούν... προσωπικά δεδομένα!

 

Ο ΦΣΑ αμέσως με έγγραφό του στην επιτροπή την ενημέρωσε ότι δεν μπορούν οι κατΆ εξαίρεση πληρωμές να αποτελούν προσωπικά δεδομένα, όταν όλες οι υπόλοιπες πληρωμές των μελών του γίνονται μέσω Συλλόγου και προφανώς δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα γιΆ αυτές! Πώς θα μπορούσε λοιπόν να υπάρχει ειδικό πρόβλημα για τις κατΆ εξαίρεση πληρωμές;

 

Επίσης ο ΦΣΑ ενημέρωσε την επιτροπή ότι στη συλλογική σύμβαση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών αναφέρεται ρητά ότι ο σύλλογος οφείλει να προστατεύει τα μέλη του από πράξεις του ΕΟΠΥΥ που τορπιλίζουν την ισότητα των μελών του!

 

Με προχθεσινή απάντηση, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός μας, υιοθετώντας εξ ολοκλήρου το υπόμνημά μας. Ως εκ τούτου, ο ΕΟΠΥΥ υποχρεούται πλέον να μας χορηγήσει αναντίρρητα τα αιτούμενα στοιχεία που αφορούν τις κατ' εξαίρεση πληρωμές μελών μας.

 

Εδώ και τώρα λοιπόν τα ονόματα, όχι για λόγους αντεκδίκησης, αλλά για λόγους ισότητας, δημοκρατίας και ισονομίας...»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ