Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χωρίς τύχη η πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα για τους ανέργους

4/6/2013 1:00:19 μμ
Η σχετική πρόταση δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι του διαλόγου με τους εταίρους της τρόικας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Χωρίς τύχη φαίνεται ότι είναι η πρόταση την οποία έχουν καταθέσει ορισμένοι βουλευτές στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα τα οποία προμηθεύονται άνεργοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Η σχετική πρόταση δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι του διαλόγου με τους εταίρους της τρόικας, ενώ όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ε.Ε. και η ΕΚΤ δεν πρόκειται να επιτρέψουν καμία αλλαγή προς τα κάτω, ούτε καν στον τομέα της εστίασης.


Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε πολύ επιφυλακτικά σχετικά με πιθανές αλλαγές στο ΦΠΑ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, το απόγευμα τηςΔευτέρας 3 Ιουνίου, μετά το πέρας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό με την παρουσία του αρμοδίου επιτρόπου της Ε.Ε. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, έθεσε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης, αλλά ο αρμόδιος επίτροπος επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά.


Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, ηγενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Δευτέρα 3 Ιουνίου ότι "το θέμα της μείωσης των φόρων στην Ελλάδα δεν είναι ένα δευτερεύον ή χωρίς ουσία θέμα, αλλά η συζήτηση για κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για χαλάρωση των σκληρών και επώδυνων προσπαθειών τις οποίες έχουν καταβάλει οι Έλληνες".


Πηγή: ygeia360.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς