Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών καλεί τους φαρμακοποιούς σε συνάντηση στις 4-9 στις 19.00

2/9/2013 6:31:22 μμ
"Ραγδαίες εξελίξεις στα βασικά θέματα"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η Συνεργασία φαρμακοποιών με το ακόλουθο κείμενο καλεί τους φαρμακοποιούς σε συνάντηση στο αμφιθέατρο του Π.Φ.Σ. στις 19.00 προκειμένου να συζητηθούν όλα τα καίρια θέματα του κλάδου ενόψει της άφιξης της τρόικας εντός του Σεπτεμβρίου και της επικείμενης λήψης αποφάσεων για το φάρμακο:


"Συνάδελφοι, καλό φθινόπωρο. Όπως θα έχετε διαβάσει στο διαδίκτυο τρέχουν οι εξελίξεις. Από αρχές Αυγούστου διεξάγεται μια συζήτηση στο υπουργείο Υγείας για το φάρμακο, με όλα τα θέματα- 38 σημεία ακριβέστερα – πάνω στο τραπέζι με όλους τους φορείς του χώρου. Βασικά θέματα για εμάς είναι : ποσοστό κέρδους, ΜΥΣΥΦΑ, ΦΥΚ, πληρωμές, ανατιμήσεις, REBATE, γενόσημα, τιμή αναφοράς και ποιος την πληρώνει κλπ. Όχι το ωράριο.

Στόχος η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων μνημονιακών μέτρων-στόχων, στα πλαίσια της τρόικας, η οποία τρόικα έρχεται για έλεγχο εντός του Σεπτεμβρίου.

Η επιτροπή αυτή είναι τεχνική, που καταλήγει σε προτάσεις, είτε ομόφωνες, είτε καταγράφοντας, όπου υπάρχει διαφωνία, όλες τις σχετικές προτάσεις . Οι προτάσεις αυτές θα πάνε στον υπουργό και όποια-ες υιοθετήσει θα τις συζητήσει με την τρόικα που θα έχει και τον τελικό λόγο. Έχουν καταγραφεί 3-4 συνεδριάσεις και μια προτελευταία, την Τετάρτη, που έγινε παρουσία της task force.

Από μεριάς ΠΦΣ συμμετείχαν οι Κ. Θεοδοσιάδης (πρόεδρος ΔΣ)και Θ. Παπαθανάσης ειδικός γραμματέας.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΠΦΣ, που η τελευταία του συνεδρίαση ήταν τέλη Ιουλίου, 24/7 και συζήτησε δευτερεύοντα για εμάς θέματα (επαγγελματικό ταμείο, databank κλπ). Δηλαδή , η ίδια αυτή η επιτροπή, ποιοι συμμετέχουν, το τι συζητείτε, τι θέσεις λέμε εκεί, προς τα πού πάει η συζήτηση κλπ τα μάθαμε από τρίτους. Και πριν την συνεδρίαση του ΔΣ ΠΦΣ, προχθές την Τετάρτη 28/8/13, από την σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση του προεδρείου του ΔΣ, που παρουσιάστηκε σαν ανακοίνωση με υπογραφή ΠΦΣ, δηλαδή όλων. Αντιρρήσεις , διαφωνίες κλπ για την διαδικασία, αλλά και την ουσία εκφράσαμε στο ΔΣ.

Επί της ουσίας: αρκετά από αυτά που ενημερώνει ο πρόεδρος ισχύουν, δηλαδή οι ομόφωνες αποφάσεις. Σε αρκετά άλλα όμως παρουσιάζονται σαν αποφάσεις της επιτροπής οι απόψεις του προεδρείου ΠΦΣ, τη στιγμή που δεν προκύπτει αυτό, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της επιτροπής που έχουμε στα χέρια μας, π.χ. ΦΥΚ: άλλη πρόταση έχει ο ΣΦΕΕ και υπάρχει και 3 πρόταση καταγεγραμμένη. Επίσης ποτέ το ΔΣ ή η ΓΣ δεν έχει ευθετήσει άποψη-θέση να πληρώνει ο ασφαλισμένος όλη την διαφορά μεταξύ τιμής του φαρμάκου και της τιμής αναφοράς, το rebate κλπ. Βέβαια όλα αυτά, με την επισήμανση ότι θα τα αποδεχτεί και η τρόικα. Καθότι αυτή αποφασίζει.


Ο Α. Γαλανόπουλος που μετέχει στην τεχνική επιτροπή μαζί με τον Σ. Μπελώνη εκ μέρους της ΟΣΦΕΕ , μετά την συνάντηση στις 28/8 που συμμετείχαν και ο καθηγητής του LSO κ. Καναβός και η task force, δημοσίευσε στο facebook, στη σελίδα των φίλων της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ φαρμακοποιών, το παρακάτω κείμενο –πρόταση:

Ανδρέας Γαλανόπουλος: Μετά και την χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο παρουσία σύσσωμης της Task Force, θεωρώ αναγκαιότητα την άμεση σύγκλιση της Συνεργασίας, εντός της εβδομάδας! Παρακαλώ τους συντονιστές για τις ενέργειες!

Εκεί, στο facebook, έγινε ένας σύντομος διάλογος και καταλήξαμε να ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 7.00 στο αμφιθέατρο του ΠΦΣ. Πειραιώς 134.


Συνάδελφοι, Τα θέματα είναι πολύ σοβαρά, μαζί και με άλλα. Για κάποιους πολλά είναι προαποφασισμένα, για άλλους όχι. Η ουσία είναι ότι θα παιχτούν πολλά, μέσα σε λίγο χρόνο. Ενημερώστε γνωστούς και φίλους και ελάτε την Τετάρτη να ενημερωθούμε για το προσκήνιο και κυρίως το παρασκήνιο και να συζητήσουμε για το τι κάνουμε!

Γιατί δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις που θα καθορίσουν τη βιωσιμότητα μας,

για εμάς χωρίς εμάς. Πίσω από τις πλάτες μας.


Η συνάντηση, όπως πάντα, είναι ανοικτή σε κάθε καλόπιστο συνάδελφο.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών 1-9-2013"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα πραγματοποιηθεί στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού συγκροτήθηκε σε σώμα






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ