Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Google: Συνεργός παράνομων online φαρμακείων;

11/7/2013 2:28:18 μμ
Οι διαφημίσεις της Google συχνά ωθούν τους χρήστες σε παράνομες ιστοσελίδες ή με σελίδες με προϊόντα-απομιμήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τα τελευταία δύο χρόνια, η Google έχει αναρτήσει διαφημίσεις που αφορούν την υγεία, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 500.000.000 δολαρίων. Τα περισσότερα από τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης αφορούν τη δραστηριότητα άλλων χρηστών στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά μια ομάδα Αμερικανών εισαγγελέων διατηρεί έντονες επιφυλάξεις για την Google, καθώς πιστεύει πως οι χρήστες ωθούνται σε ιστοσελίδες που περιέχουν προϊόντα απομιμήσεις. Ο επικεφαλής της ομάδας και γενικός εισαγγελέας στο Μισισιπί των Η.Π.Α., Jim Hood, υποστήριξε πως η Google αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, γεγονός που τον παρακινεί να κλητεύσει τα αρχεία και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Η αρνητική απάντηση της Google δε μας αφήνει άλλη επιλογή εκτός από το να ψάξουμε για τυχόν παραβιάσεις των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών κι άλλων πολιτειακών και ομοσπονδιακών αστικών και ποινικών νόμων», τόνισε κατά την καλοκαιρινή Γενική Συνέλευση της Εθνικής Ένωσης των Δικηγόρων.


Στη συνέχεια, η δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας καθίσταται επικίνδυνη για τους καταναλωτές και τη χώρα:


«Η Google είναι αυτουργός και συνεργός σε εγκληματική δραστηριότητα που βάζει σε κίνδυνο τους καταναλωτές. Αυτό προκαλεί σοβαρή ανησυχία στους επικεφαλής αξιωματικούς επιβολής του νόμους σε αυτό το έθνος». Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η Google υποβοηθούσε στην πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.


Από την άλλη πλευρά, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, Adam Barea, ανέφερε στο blog δημόσιας πολιτικής της πως εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις παρεμβάσεων για προσβλητικό περιεχόμενο, η Google δεν ρυθμίζει τα αποτελέσματά της.

«Επειδή τα αποτελέσματα εμφανίζονται με αλγοριθμικό τρόπο, κάποιες αυτόματες καταχωρήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν φράσεις που πιθανόν να σχετίζονται με παράνομα online φαρμακεία. Αξιολογούμε ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποια τεστ που τρέχουν και πάντα θεωρούμε ως ευπρόσδεκτες τις αναδράσεις».

Όσον αφορά τις διαφημίσεις, είπε:

«Έχουμε εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες για τις διαφημίσεις. Χρησιμοποιούμε περίπλοκα συστήματα και σε συνδυασμό με τη δική μας έρευνα εντοπίζουμε, μπλοκάρουμε και αφαιρούμε διαφημίσεις που είναι ύποπτες για σύνδεση με τέτοιου είδους φαρμακεία».


Πηγή: pmjournal.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ