Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γιατί δεν πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τα ληξιπρόθεσμα στα φαρμακεία

5/9/2013 9:05:13 πμ
Ο Λουράντος απέναντι στον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη ΤΑΥΤΕΚΩ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



«Δεν είναι δυνατή η απόδοση οποιασδήποτε δαπάνης μέλους του συλλόγου» απαντά ο ΕΟΠΥΥ στο ΦΣΑ σχετικά με ληξιπρόθεσμα χρέη ΤΑΥΤΕΚΩ σε διαμαρτυρία του Συλλόγου για τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις…

Συγκεκριμένα όπως ενημερώνει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος οι δικαιολογίες του ΕΟΠΥΥ ήταν οι εξής:

  • Δεν είναι δυνατή η απόδοση οποιασδήποτε δαπάνης μέλους του συλλόγου, αν δεν υπάρχει καταγεγραμμένη απαίτηση μέσω του τιμολογίου του και ως εκ τούτου η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε γραφειοκρατία αλλά είναι εκ προοιμίου υποχρέωση.
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΤΑΥΤΕΚΩ δεν μπόρεσαν να πληρωθούν διότι σε μερικές περιπτώσεις δεν κατέστη εφικτή η μετάπτωση των αρχείων του ΤΑΥΤΕΚΩ στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ.
  • Επιβάλλεται η χορήγηση ενός ηλεκτρονικού αρχείου από το οποίο να προκύπτει η καταγραφή των τιμολογίων των δικαιούχων μελών μας, καθώς επίσης και η προβλεπόμενη έκπτωση (πιστωτικό τιμολόγιο), όπως προκύπτει από τις διατάξεις του ν. 4038/12!!!

«Όποιος βαριέται να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει» ανταπαντά άμεσα ο ΦΣΑ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό και συμπληρώνει: «Είναι ιδιαιτέρως προκλητικό για έναν επαγγελματικό κλάδο που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές νομοθετικές πρωτοβουλίες, να πιστοποιείται εγγράφως με ομολογία σας ότι οι επί δύο χρόνια πανηγυρικές διακηρύξεις σας -και των προκατόχων σας- περί δήθεν εντατικής προσπάθειας του ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τα χρέη του προς τους φαρμακοποιούς ήταν όντως μυθεύματα.»


Όσο για τη δήθεν αδυναμία μεταφοράς ορισμένων αρχείων του ΤΑΥΤΕΚΩ στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του ΦΣΑ απαντά ότι «οι μεμονωμένες περιπτώσεις θα έπρεπε να έχουν ήδη καταχωρηθεί ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες σας μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» και προσθέτει: Σε κάθε περίπτωση, απορία μας προκαλεί το γεγονός ότι –ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα– δεν πληρώσατε ακόμα τη συντριπτική πλειοψηφία των τιμολογίων που μεταφέρθηκαν από την ηλεκτρονική βάση του ΤΑΥΤΕΚΩ.


Τέλος, ο Κ. Λουράντος δεν παραλείπει να τονίσει, σχετικά με την τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου ότι με βάση το νόμο πρόκειται για υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ η καταχώριση, εκκαθάριση και πληρωμή των τιμολογίων μας.


Καταλήγει δε υπενθυμίζοντας ότι η παρακράτηση χρημάτων από τον Οργανισμό είναι απαράδεκτη και παράνομη και ότι η κατά προτεραιότητα πληρωμή όλων των χρεών του ΕΟΠΥΥ αποτελεί υποχρέωση που έχει αναλάβει σαφώς η χώρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις