Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑΧ: Δεν θα δεχτούμε περικοπές συνταγών με πραζόλες…

10/7/2013 7:08:02 μμ
Επιστολή του Συλλόγου Αχαΐας προς τον ΕΟΠΥΥ με όλα τα αιτήματα των φαρμακοποιών από τον Οργανισμό...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας προς τον ΕΟΠΥΥ που αναφέρει το ζήτημα με τη συνταγογράφηση πραζολών με τη χρήση κωδικών ICD-10 και στη συνέχεια όλα τα αιτήματα των φαρμακοποιών από τον Οργανισμό...


"Κύριοι,

Σε σχέση με το υπΆ αριθ. 23094/05.07.13 έγγραφό σας, σχετικά με τη συνταγογράφηση πραζολών και τους κωδικούς ΙCD-10 επισημαίνουμε τα εξής:

Έως τώρα στα μέλη μας και απΆ ό,τι γνωρίζουμε και στα μέλη των υπολοίπων Συλλόγων της Χώρας δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση ούτε έχει κοινοποιηθεί κάποιο έγγραφο που να αφορά στη χρήση των κωδικών ICD-10. Με δεδομένο πως οι κωδικοί συνταγογράφησης αφορούν στους γιατρούς, μας προξενεί κατάπληξη, η έκφραση «δεν αποζημιώνονται», που περιέχεται στο παραπάνω έγγραφό σας, το οποίο προφανώς απευθύνεται στους φαρμακοποιούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΠΥΥ, μας αιφνιδιάζει με έγγραφα τα οποία θεωρητικώς έχουν και αναδρομική ισχύ και αναρτώνται στο διαδίκτυο αργά το μεσημέρι. Η συγκεκριμένη όμως εγκύκλιος ξεπερνά κατά πολύ τα εσκαμμένα, μιας και με έντεχνο τρόπο προσπαθεί να φορτώσει οικονομικά βάρη από πιθανές ιατρικές αυθαιρεσίες στην πλάτη των φαρμακοποιών.

Ως σύλλογος δηλώνουμε πως δεν θα δεχτούμε περικοπές που θα αφορούν στο συγκεκριμένο έγγραφο και αναμένουμε και ο Π.Φ.Σ. να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.


Αναμένουμε επίσης από τη Φαρμακευτική σας Υπηρεσία απάντηση για το πότε θα πληρωθούν τα ποσά των παράτυπων περικοπών που έγιναν κατά τον επανέλεγχο των συνταγών του 2012 σε φάρμακα που βρίσκονταν στην «ενδιάμεση» λίστα, καθώς και σε άλλα που οι υπηρεσίες σας περιέκοψαν, παρότι την εποχή που συνταγογραφήθηκαν ήταν στη θετική λίστα. (π.χ. vag.cream mycomycen, tabl. Libeprosta).


Επισημαίνουμε πως παρότι τα μέλη μας πληρώνουν το ποσό των 4 λεπτών ανά συνταγή για τον έλεγχο των συνταγών τους, εξακολουθούμε να μην έχουμε καμία ενημέρωση σε σχέση με αναλυτική κατάσταση πληρωμών μας, δεδομένο που κινείται εκτός νόμου και εκτός συμβατικών σας υποχρεώσεων. Επίσης, αναμένουμε να μας ενημερώσετε για το πότε θα πληρωθούν οι μικρές διαφορές στα τιμολόγια του Ο.Π.Α.Δ., που έχουν προκύψει από λάθος υπολογισμό του 3,5% έκπτωσης κατά την πληρωμή μας τον προηγούμενο Ιανουάριο.

 


Με τιμή,


για τον Φ.Σ. Αχαΐας


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ