Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: 'Εγγραφο για την αναγκαιότητα εφαρμογής φίλτρων στην ΗΔΙΚΑ

18/7/2013 8:56:33 πμ
"Δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από τον φαρμακοποιό ο οπτικός έλεγχος δεκάδων κωδικών στις συνταγές"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε ο Φ.Σ.Α. προς τον ΕΟΠΥΥ εξηγώντας το πρόβλημα ελέγχου από τους φαρμακοποιούς των κωδικών των παθήσεων σε σχέση με τα αναγραφόμενα στις συνταγές φάρμακα και ζητά την εφαρμογή φίλτρων στην ΗΔΙΚΑ ώστε να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία:


«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που εφαρμόζεται εδώ και πολλούς μήνες, είχε ως σκοπό τη δημιουργία φίλτρων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και την περιστολή των αλόγιστων δαπανών.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν θεωρούμε περίεργο να μην μπορεί η ΗΔΙΚΑ να αντιστοιχίζει τις διαγνώσεις των γιατρών με τα αναγραφόμενα στη θετική λίστα και χορηγούμενα φάρμακαπως π.χ. συμβαίνει με τις πραζόλες). Δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από τον φαρμακοποιό ο οπτικός έλεγχος δεκάδων κωδικών στις συνταγές για να διασφαλιστεί ότι δεν θα δίνονται φάρμακα μη επιτρεπόμενα για την αναγραφομένη πάθηση.

Σημειώνουμε ότι ο κατάλογος με τις παθήσεις που υπόκεινται σε περιορισμούς, το πιθανότατο είναι να αυξηθεί και ως εκ τούτου η μοναδική λύση είναι η εφαρμογή φίλτρων στην ΗΔΙΚΑ.


Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τα φάρμακα τα οποία είναι εκτός θετικής λίστας και τα οποία συνταγογραφούνται με προϋποθέσεις. Θα πρέπει να δημιουργηθούν φραγμοί στην ΗΔΙΚΑ έτσι ώστε να επιτρέπεται η συνταγογράφηση μόνο σε συγκεκριμένες παθήσεις.


για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ