Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Ανέκδοτο η χορήγηση αναλώσιμων διαβήτη χωρίς συμμετοχή

2/7/2013 1:04:55 μμ
Δελτίο Τύπου ΦΣΑ στο οποίο εξηγεί ότι οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τη διαφορά του 25% που προκύπτει από τη μείωση της τιμής των αναλωσίμων υλικών που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μετά τη σχετική επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ (δείτε τη εδώ), ο ΦΣΑ εξέδωσε Δελτίο Τύπου, με το οποίο εξηγεί πώς η χορήγηση αναλωσίμων σακχάρου χωρίς συμμετοχή είναι απλά ένα "επικοινωνιακό πυροτέχνημα" της κυβέρνησης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τακτική εκ μέρους της κυβέρνησης να ασκεί κοινωνική πολιτική με επιβάρυνση της τσέπης των ασφαλισμένων, αυξάνοντας τη συμμετοχή τους και μέσω των φαρμακοποιών με την καθυστέρηση των πληρωμών τους, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα περί δήθεν χορήγησης μέσω των φαρμακείων των αναλωσίμων του Σακχαρώδη Διαβήτη, χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων, μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται. Οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τελικά τη διαφορά του 25% που προκύπτει από τη μείωση της τιμής των αναλωσίμων υλικών που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Είναι προφανές ότι αν η κυβέρνηση πράγματι θέλει να απαλλάξει τους ασφαλισμένους από τη συμμετοχή τους σε αυτά τα υλικά, θα πρέπει να αποζημιώνει ο ίδιος ο οργανισμός ολόκληρη την αξία του υλικού. Όταν η χονδρική τιμή των προϊόντων αυτών δεν μειώνεται, πώς είναι δυνατόν να απαιτείται από τον ΕΟΠΥΥ η μείωση της λιανικής τιμής κατά 25%, που είναι η συμμετοχή των ασφαλισμένων;

Για να μη μιλήσουμε για τη διαρκή καθυστέρηση των πληρωμών μας από τον Οργανισμό, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


 

 

Με εκτίμηση,

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ηλίας Γιαννόγλου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ