Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες για τη διαδικασία παρακρατήσεων σε λογαριασμούς φαρμακείων

12/7/2013 1:37:40 μμ
Έγγραφο από τον Οργανισμό ενημερώνει για την ανάγκη διαβίβασης αντιγράφων από κατασχέσεις και εκχωρήσεις από 26/6 και μετά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ ενημερώνει για την ανάγκη διαβίβασης στην ΚΜΕΣ αντιγράφων από κατασχέσεις και εκχωρήσεις από 26/6 και μετά, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά την επεξεργασία λογαριασμών μηνών Απριλίου και Μαΐου 2013.

ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία παρακρατήσεων σε λογαριασμούς φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ»

 

"ΣΧΕΤΙΚΑ: Το υπ? αριθμ. 21960/26-6-2013 γενικό έγγραφο ΕΟΠΥΥ.


Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και δεδομένου ότι ήδη έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν προς επεξεργασία στην Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ) οι λογαριασμοί φαρμακείων μηνών Απριλίου και Μαΐου 2013, σας γνωρίζουμε ότι, ενόψει του μεταβατικού σταδίου και δεδομένου ότι τυχόν κατασχέσεις και συμβάσεις εκχώρησης που κοινοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Δ/νσεις από της εκδόσεως του υπ ́αριθμ.21960/26/6/2013 γενικού εγγράφου θα πρέπει να εφαρμοσθούν και επί των ως άνω λογαριασμών, οι αρμόδιες Περιφερειακές Δ/νσεις θα πρέπει μέχρι ολοκληρώσεως της επεξεργασίας από την ΚΜΕΣ των λογαριασμών φαρμακείων μηνών Απριλίου και Μαΐου 2013 να διαβιβάζουν αντίγραφα των κατασχετηρίων και συμβάσεων εκχώρησης που κοινοποιήθηκαν σ? αυτές από 26-6-2013 και εντεύθεν στην ΚΜΕΣ, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά την επεξεργασία λογαριασμών μηνών Απριλίου και Μαΐου 2013.


Επισημαίνουμε ότι στις περιπτώσεις των Περιφερειακών Δ/νσεων που η παραλαβή των λογαριασμών φαρμακείων γίνεται μέσω του Τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, η αρμόδια Περ/κή Δ/νση θα πρέπει, όταν λαμβάνει γνώση κατασχετηρίων και συμβάσεων εκχώρησης, να ενημερώνει άμεσα τον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο προκειμένου να μην προωθείται ο σχετικός λογαριασμός στην ΚΜΕΣ αλλά να αποστέλλεται στην Περ/κή Δ/νση προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες αρμοδιότητας που περιγράφονται στο υπ ́αριθμ.21960/26-6-2013 γενικό έγγραφο ΕΟΠΥΥ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

Ε . ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ