Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι φαρμάκων από τον ΕΟΦ

28/8/2013 5:42:37 μμ
Δελτίο Τύπου από τον ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ακολουθεί το κείμενο του Δελτίου Τύπου του ΕΟΦ με το οποίο ενημερώνει ότι, μετά την εντολή από τον υπουργό Υγείας, εντατικοποιεί τους ελέγχους φαρμάκων στην αγορά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του διενεργεί ελέγχους φαρμάκων, πρωτοτύπων και γενοσήμων, τόσο στους χώρους παραγωγής τους όσο και στην ελληνική αγορά, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τους. Κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας, οι έλεγχοι στην αγορά εντατικοποιούνται και ήδη γίνεται από τον ΕΟΦ εκτεταμένη δειγματοληψία προϊόντων σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες.


Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί πρωταρχική μέριμνα του ΕΟΦ ώστε να εξασφαλίζεται η κυκλοφορία ασφαλών, ποιοτικών και αποτελεσματικών φαρμάκων στην ελληνική αγορά.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών