Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ενημέρωση για τα χρέη από τον ΟΤΕ και ΔΕΗ και από τον Κ. Λουράντο

23/8/2013 12:36:05 μμ
Σε απανωτούς γραφειοκρατικούς σκοπέλους "σκαλώνει" η εξόφληση των χρεών. Αναμένεται η απάντηση από τον υπουργό Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Κ. Λουράντος ενημερώνει για τα προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς στην προσπάθεια αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών από ΔΕΗ και ΟΤΕ.:

"Καθημερινά από την περασμένη Δευτέρα, οπότε ο Υπουργός Υγείας έδειξε έμπρακτα την κατανόησή του και ενήργησε άμεσα για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, παρακολουθούμε την πορεία και την εξέλιξη του θέματος... Όπως ήταν φυσικό, το θέμα πάλι σκάλωσε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και μπορεί να παραμείνει σκαλωμένο, αν δεν αναδείξουμε την μεγαλειώδη ακαμψία του συστήματος και την απαράδεκτη τακτική των «οικονομολόγων» του .
Ο ΦΣΑ, αμέσως την επομένη της συνάντησης με τον Υπουργό, παρέδωσε τις δισκέτες με τα δικαιολογητικά που αφορούν τα μέλη μας σχετικά με τα ποσά που δικαιούνται να πάρουν από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ. Αυτό έγινε διότι η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, στον οποίο έχουν ενταχθεί τα δύο αυτά ταμεία, είχε αποφασίσει και είχε ζητήσει με έγγραφό της από τον ΕΟΠΥΥ να μην πληρωθεί κανείς φαρμακοποιός αν πρώτα δεν... ελεγχθούν ένα προς ένα τα τιμολόγιά τους με τα ποσά που αναφέρονται σε αυτά! Αυτό και μόνο για την Αττική θα έφερε καθυστέρηση μερικών μηνών, αφού π.χ. 3.000 τιμολόγια της ΔΕΗ επί 10 μήνες δηλ. 30.000 τιμολόγια θα ελέγχονταν από... ένα εναπομείναντα υπάλληλό της....

Αφού ξεπεράστηκε λοιπόν αυτός ο «σκόπελος», ανακαλύφθηκαν δύο άλλοι «σκόπελοι» εντελώς βλακώδεις για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση: Απαιτήσανε τη συλλογή εκ μέρους του ΦΣΑ όλων των φορολογικών ενημεροτήτων και των πιστωτικών τιμολογίων για το 3,5% που θα παρακρατηθεί από κάθε λογαριασμό σύμφωνα με τον νόμο!!!

Είναι απίστευτο, δημόσιος οργανισμός όπως ο ΕΟΠΥΥ, να ζητά φορολογικές ενημερότητες για προηγούμενα χρέη που ΚΑΚΩΣ δεν έχει ακόμα πληρώσει, όταν μάλιστα ο ίδιος οργανισμός έχει κάθε μήνα στα γραφεία του «ολόφρεσκες» φορολογικές ενημερότητες φαρμακοποιών για τα τρέχοντα χρέη!!! 
Πώς ζητάς φορολογική ενημερότητα για το 2011, όταν έχεις φορολογική ενημερότητα για τις συνταγές του Ιουλίου του 2013 την οποία καταθέσαμε στις αρχές του Αυγούστου;
Επίσης πώς είναι δυνατόν να εκδώσουμε πιστωτικά τιμολόγια ΠΡΙΝ πληρωθούμε το ποσό που ο ΕΟΠΥΥ θα καταθέσει στους λογαριασμούς μας; Πρώτα πληρώνουν, όπως έγινε με τον ΟΠΑΔ για τα παλιά του χρέη, και μετά εμείς εκδίδουμε για το υπόλοιπο ποσό το αναλογούν πιστωτικό τιμολόγιο!!! Ανάποδα δεν γίνεται!!!

Μήπως ισχύει και για τον ΕΟΠΠΥ το ρητό «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει»;
Ενημερώθηκε πάντως ο Υπουργός Υγείας και περιμένουμε...

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ